Sport

Bilić nakon Eura preuzima moskovski Lokomotiv

Bilić nakon Eura preuzima moskovski Lokomotiv

Izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić potpisao je trogodišnji ugovor s ruskim prvoligašem Lokomotivom iz Moskve.

Na današnjoj konferenciji za novinare Bilić je najavio kako će novu funkciju preuzeti nakon Europskog prvenstva koje se za nepunih mjesec dana igra u Poljskoj i Ukrajini.

– Sretan sam i ponosan što idem u veliki klub, veliki grad i iznimno jaku ligu. Rekao sam da ću izvijestiti javnost kad za to dođe trenutak, a nisam želio odgovarati na upite dok sve nije završilo. Bilo bi sebično obavještavati javnost o ponudama koje je vodio moj brat Domagoj u moje ime. Dio vas će reći da nije ni sad trenutak, da je trebalo čekati kraj Eura. Ali, to bi bilo opet nekorektno s moje strane. Prema meni, igračima i funkciji koju obavljam – dodao je Bilić.

– O Lokomotivi od danas više neću reći ni riječi, jer nas sve zajedno očekuje Europsko prvenstvo na koje idemo napraviti nešto veliko – kazao je Bilić.

Valja primjetiti kako je Bilić za svoje pomoćnike u Lokomotivu izabrao gotovo cijeli stožer reprezentacije.

– Jedan od najbitnijih razloga zbog koji sam se odlučio na Lokomotiv bio je taj što sam imao mogućnost organizirati cijeli stručni stožer. Tako će sa mnom u Moskvu otići Aljoša Asanović, Nikola Jurčević, Mladen Pralija i Miljenko Rak – istaknuo je Bilić, koji je sada riješio svoj budući status i s mirom može povesti reprezentaciju u pohod na europsku nogometnu titulu, kako je u zadnjim medijskm istupima najavljivao.

Lokomotiv ove sezone nije uspio ostvariti plasman u europska natjecanja, pa je predsjednica kluba Olga Smorodskaya odlučila napraviti korak više. U zeleno-crvenom dresu Lokomotivu nastupa bivši igrač Hajduka Senijad Ibričić, a napad predvode dva ruska reprezentativca Sičev i Pavljučenko.

Pročitajte još

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist