HrvatskaKoronavirus u Hrvatskoj

BILI U VENECIJI Pulski gimnazijalci u kućnoj izolaciji, otkazuju se izleti u Italiju

BILI U VENECIJI Pulski gimnazijalci u kućnoj izolaciji, otkazuju se izleti u Italiju

Pulski gimnazijalci koji su u subotu boravili u Veneciji na tradicionalnom karnevalu zadržani su u kućnoj izolaciji. Naime, prema novim uputama iz Službe za epidemiologiju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, regija Veneto i Lombardija su područja zahvaćena epidemijom koronavirusa pa djeca i profesori koji su bili na izletu trebaju ostati dva tjedna u kućnoj izolaciji i ne ići u školu, prenosi N1.

Ravnatelj Gimnazije prof. Filip Zorićić je potvrdio kako se radi o ukupno 42 djece i 4 profesora koji su bili na izletu i koji prema uputama Zavoda moraju ostati kod kuće.

Splitski srednjoškolci se vratili kućama
Tijekom noći svojim kućama su se vratili omiški i splitski srednjoškolci koji su proteklih dana bili na izletu u Italiji. Oni su jučer duže zadržani na graničnim prijelazima Pasjak i Rupa, gdje su pregledani, te kada je utvrđeno da nitko nema nikakve simptome, pušteni su da nastave put prema Dalmaciji.

Profesori i učenici su upozoreni da se s pojavom bilo kakvih simptoma odmah moraju javiti epidemiologu.

Radi se o učenicima omiške Srednje škole ‘Jure Kaštelan’ te učenicima jedne splitske gimnazije.

Preporuka da se ne ide na izlete i ekskurzije u Italiju
Ministarstvo zdravstva izdat će i preporuku školama da se ne preporuča odlazak na školske ekskurzije i izlete u Italiju. ‘Moramo uvažiti nove okolnosti. Svjedoci ste da je u roku od jednog i pol dana situacija u Italiji eskalirala’, istaknuo je ministar Beroš sinoć.

‘Važno je napomenuti da više od 80 posto bolesnika zaraženih koronavirusom razvijaju samo blažu kliničku sliku, poput gripe. Većina niti ne zna da je preboljela bolest uzrokovanu koronavirusom”, kaže ministar i ističe da su najugroženiji stariji i oni slabijeg imunosnog sustava. ‘Apsolutno imamo dovoljno zaštitne opreme’, poručio je Beroš.

Izvor: N1

Pročitajte još

MILANOVIĆ SE ZAHVALIO GLASAČIMA ‘Do kraja ću se držati slova i duha hrvatskog Ustava’

Dulist

EUROPSKI SUD ODLUČIO Zaštita od klimatskih promjena – ljudsko pravo

Dulist

Zagrebačke plaće za 170 eura veće nego u ostatku Hrvatske

Dulist