Kultura

BIJESNI ORLANDO Lutkarska predstava u Revelinu očarala najmlađe

Lutkarska predstava ‘Bijesni Orlando’ u izvedbi talijanske družine Figli d’Arte Cuticchio pod vodstvom majstora Mimma Cuticchia u nedjelju je očarala djecu i roditelje u nedjelju u tvrđavi Revelin.

U Revelinu zabava nije strana, a ovog puta dobar provod bio je namijenjen najmlađima. Mnogi su odlučili iskoristiti besplatan ulaz na predstavu u sklopu 70. Dubrovačkih ljetnih igara, u ovom slučaju bila je to epizoda ‘Bijesni Orlando ili Astolfovo putovanje na Mjesec’ autora Ludovica Ariosta.

Inače, družina Figli d’Arte Cuticchio iz Palerma, koju je 1977. osnovao Mimmo Cuticchio ujedinjuje tri osnovna jezika kazališne komunikacije: povratak tradicionalnih lutkarskih tehnika i cunta. Osim vlastitih produkcija, organiziraju izložbe, seminare i radionice na talijanskim sveučilištima, a od 1997. i škole za lutkare i cuntiste u prestižnim kulturnim institucijama diljem Europe. Družina i Mimmo Cuticchio na Dubrovačkim ljetnim igrama su već nastupali i to 1982. godine na Bunićevoj poljani u sklopu Dana mladog teatra s predstavom ‘Bitka Orlanda i Rinalda za lijepu Angelicu’.

Nedjeljni program organiziran je zahvaljujući donaciji Rezervata Lokrum.

Pročitajte još

‘KAKVA MAJKA, TAKVA KĆI’ Duodrama o djetinjstvu i mladenačkim danima Marije Jurić Zagorke

Dulist

U ZAGREBU Predstavljanje ‘Sabranih pjesama I. – VI.’ Luka Paljetka

Dulist

IZLOŽBA ‘LJEPOTA LAŽNOG SJAJA’ Pogledajte krivotvorine Picassa i Dalija u Lazaretima

Dulist.hr

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija