Kultura

‘Bijela kuća’ Elke Nyagolove pred dubrovačkom publikom

Bugarska pjesnikinja Elka Nyagolova predstavit će svoju novu zbirku pjesama ‘Bijela kuća’ dubrovačkoj publici.
Elka Nyagolova je rođena u Dobriču, živi u Varni na Crnom moru. Autorica je 20 zbirki pjesama, dobitnica najviših nacionalnih i međunarodnih nagrada. Član je Upravnog odbora Saveza bugarskih pisaca, predsjednica je Slavenske književne i umjetničke akademije, direktorica Međunarodne asocijacije književnika i publicist za Balkan.

Urednica je književnog časopisa Znaci i brojnih knjiga, prevoditeljica na i sa više slavenskih jezika, organizatorica književnih festivala
Njena zbirka pjesama „Bijela kuća objavljena je 2013. godine u izdanju Društva hrvatskih književnika – Podravsko-prigorski ogranak.

Promocija će se održati u organizaciji Društva hrvatskih književnika – Podravsko-prigorski ogranak, Matice hrvatske – ogranak Dubrovnik i Dubrovačkih knjižnica Dubrovnik u subotu, 16. kolovoza s početkom u 20:30 sati u čitaonici Narodne knjižnice Grad (Saloči od zrcala).

Pročitajte još

LIKOVNI GENIJE Izložba povodom 100. obljetnice rođenja Antuna Masle

Dulist.hr

Modernizira se rasvjetni park Kazališta Marina Držića

Dulist

Klapa Kaše zakolendala Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija