Natrag
16.2.2019 21:15

facebook

twitter

google

rss

dulist

Biciklistički maratonci stigli u Dubrovnik

10.8.2012 @ 19:22 Andrea Falkoni Račić Zanimljivosti
2;2

Podijelite:

Sudionici memorijalnog biciklističkog maratona Ovčara – Knin – Dubrovnik stigli su na cilj, u naš grad gdje su ih dočekali predstavnici Grada i Županije.

Maratonci su odali počast hrvatskim braniteljima poginulim u Domovinskim ratu zapalivši svijeću pred Spomenikom braniteljima na Pilama, a potom su ih pred Orlandovim stupom, uz županijsku pročelnicu Ninu Skurić, dočekali i pročelnik za poduzetništvo, turizam i more grada Dubrovnika Milan Perić, Sandra Milovčević iz Turističke zajednice grada Dubrovnika te predstavnici braniteljskih udruga s područja Dubrovačko-neretvanske županije.
 
Pročelnica Skurić zahvalila je članovima udruge „Slavonskobrodski biciklist“ jer su se i ove godine žrtvovali i, da bi uveličali Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, unatoč vrlo visokim temperaturama krenuli na ovaj, oko 1150 km dug put. Sudionici maratona su joj uručili zahvalnicu, ispričavši joj zanimljive dogodovštine sa putovanja.
 
Naime, na put je krenulo osmero članova udruge, a predvodio ih je Mario Đaković. S njim su cijeli ovaj put na biciklima prešli i Siniša Safonžić, Damir Šetka, Željka Levačić, Tomislav Brečić i najmlađi među njima 15-godišnji Tomislav Ružić. Nažalost, njihov kolega Saša Safondžić doživio je nesreću pri samom početku putovanja te nije mogao nastaviti.
 
Pročelnica Skurić im je poželjela da ih i dogodine vidi, i to u punom sastavu, a potom su se maratonci uputili u obilazak Muzeja Domovinskog rata na Srđu.
 
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana