Zanimljivosti

Biciklima od Savudrije pa sve do Cavtata!

Biciklima od Savudrije pa sve do Cavtata!

Petorica zagrebačkih biciklista-amatera uskoro kreće na nezaboravnu pustolovinu po hrvatskim otocima i obali!

Biciklistička ruta protezat će se od najzapadnije točke u Hrvatskoj, rta Savudrije pa sve do juga, točnije do Cavtata. U samo dva tjedna, koliko traje njihov godišnji odmor, ova petorka odvozit će ukupno 800 kilometara!
 
Prvotna ideja ove dvotjedne pustolovine je promoviranje hrvatske biciklističke otočne rute te ucrtavanje iste preko GPS-a. „Obzirom da postoji službena mediteranska biciklistička ruta – EuroVelo 8 koja uključuje rute od Gibraltara do Atene, a ne uključuje Hrvatsku, ideja je da se naša otočna ruta predloži kao službena“, rekao je Ivan Milinković, jedan od petorke. „Kako se i datum završetka ove pustolovine poklapa s ulaskom Hrvatske u Europsku uniju, ideja je i da se ova ruta promovira upravo kroz prizmu pristupanja“, dodao je Ivan.
 
Također, cilj ove zanimljive mini biciklijade je proširiti ideju o aktivnom korištenju godišnjeg odmora kroz biciklizam te pokušati ostvariti prepoznatljivost projekta Adriatic Coast Cycling, kako bi se i narednih godina istom priključilo što više zaljubljenika u biciklizam, prirodu i hrvatske otoke i obalu.
 
 
Početak avanture rezerviran je za 16. lipnja, dok je završetak turneje planiran za 1. srpnja! Biciklistička ruta uključuje vožnju od rta Savudrije kroz unutrašnjost Istre, i nastavlja se preko kvarnerskih otoka – Cresa i Lošinja te srednjodalmatinskih – Dugog otoka, Ugljena i Pašmana. Nakon toga, petorka nakratko prelazi  na obalu gdje će biciklirati jadranskom magistralom od Biograda do Splita nakon čega nastavlja avanturu po otocima – Braču, Hvaru, Korčuli, Pelješcu i Mljetu. Finalna točka je svakako jug Hrvatske, odnosno gradić Cavtat!

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN Prije 150 godina rođena Ivana Brlić Mažuranić

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist