Natrag
15.2.2019 22:51

facebook

twitter

google

rss

dulist

“Bez pritiska nećemo dobiti ništa”

5.9.2012 @ 22:38 Andrea Falkoni Račić Politika

Podijelite:

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić svoju izjavu o traženju dijela dobiti Zračne luke Dubrovnik za subvenciju karata za Zagreb nazvao je tek pritiskom.

Jer mora privoljeti sve zainteresirane strane da sjednu kako bi se pronašao model kojim će se Dubrovčanima do Zagreba i natrag omogućiti kupnja karte za 400 kuna (povratne).

A podnoseći izvješće o radu za 2011. godinu direktor ZL Dubrovnik Roko Tolić, neposredno se osvrnuo upravo na takav gradonačelnikov pokušaj. Zahvalio se naime gradskim vijećnicima koji su se lani usprotivili pokušajima države za uzimanje dobiti. Njihovim zalaganjem dobit je tako ostala u Zračnoj luci za investicije i razvoj.

– Možda je bila i ishitrena izjava gradonačelnika da uopće razmišlja o tome da se uprtimo u taj dobar posao. Razumijem želju da se kanalizira novac prema građanima, ali ima i drugih putova. Nisam sigurna da smo mi ti koji prvi trebamo posegnuti za dobiti, jer najbolje stojimo financijski – govorila je Dubravka Šuica.

Pero Vićan smatra kako bi se vlasnička struktura u Zračnoj luci trebala promijeniti na način da se poveća udio i Grada i Konavala.
– Sramota je da ljudi ne mogu otići u Zagreb posjetiti djecu, otići na pregled jer smo ucijenjeni s načinom letenja do Zagreba – rekao je Vlahušić, rekavši kako se mora pronaći model da određeni broj karata bude rezerviran za Dubrovčane po cijeni od 400 kuna za povratnu kartu.

– To je samo model da Croatia Airlines i Zračna luka sjednu i dogovore se, a ja tada odustajem od svoje priče – rekao je Vlahušić, dodavši kako će se u idućem proračunu osigurati sredstva za subvenciju karata. Jer u ovoj godini Grad i TZ izdvojili su 2,5 milijuna kuna kako bi Parižani do Dubrovnika mogli letjeti za 100 eura.

– Ako neću napraviti pritisak i na Roka i na ministarstvo, nećemo dobiti ništa – zaključio je Vlahušić.  
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana