Zanimljivosti

‘BEZ KOMPROMISA’ 3 dana, 11 gradova, 4 tisuće mladih i 450 volonterskih akcija

'BEZ KOMPROMISA' 3 dana, 11 gradova, 4 tisuće mladih i 450 volonterskih akcija

Međunarodna volonterska akcija ’72 sata bez kompromisa’ ove godine se održava od 17. do 20. listopada u 11 gradova u Hrvatskoj, a među njima i u Dubrovniku. Iz godine u godinu raste broj mjesta koji se priključuju akciji prepoznatljivoj po zelenim majicama sudionika koje u dane održavanja akcije preplave ulice i prostore volonterskih akcija. U Dubrovniku se akcija održava peti put.

Pozivaju se svi koji žele volontirati da se prijave i sudjeluju ovdje.

‘3 dana, 11 gradova, 4.000 tisuće mladih i više od 450 volonterskih akcija. Solidarnost, kreativnost, marljivost, požrtvovnost, samo su neke od osobina volontera. Vjerujemo kako i ti imaš jednu od njih. Nemoj je potrati! Zakači se za volontiranje i tako doprinesi za bolju Hrvatsku! Prijavi se solo ili u grupi (3 – 10 članova). Osoba koja kreira grupu mora biti punoljetna’, pozivaju organizatori.

Posebnost ove volonterske akcije jest u tome što volonteri koji se prijave do zadnjeg trenutka ne znaju svoj volonterski zadatak nego ih se doveze na lice mjesta i tu zadatak prihvaćaju „bez kompromisa“, bez obzira na svoje želje i očekivanja. I naravno, daju sve od sebe kako bi ga što bolje obavili.

U Dubrovniku akciju ’72 sata bez kompromisa’ organiziraju Studentski katolički centar Dubrovnik (SKAC_Du) u suradnji s Vijećem za mlade i Caritasom Dubrovačke biskupije. Projekt je, inače, osmišljen i pokrenut prije desetak godina u Njemačkoj s ciljem animiranja mladih i promicanja solidarnosti, zajedništva, kreativnosti i volonterstva.

Izvor: Dubrovačka biskupija

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN Prije 150 godina rođena Ivana Brlić Mažuranić

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist