Hrvatska

Bez dopunskog i do tisuću kuna skuplji posjet bolnici?

Bez dopunskog i do tisuću kuna skuplji posjet bolnici?

Ministar zdravlja Dario Nakić potvrdio je nova poskupljanja u zdravstvu.

Gostujući na Jabuka TV Nakić je najavio kako planira povisiti limit participacije onima koji ne plaćaju dopunsko i to za 1000 kuna. Svi koji završe u bolnici bez dopunskog osiguranja plaćat će maksimalni iznos računa za uslugu od 3000 kuna, a ne 2000 kuna koliko se do sada plaćalo.

-Najavio sam da ćemo povećati i poslao prijedlog, ali to odlučuje HZZO. Kroz sve to mora proći javna rasprava. Moj prijedlog je bio da krenemo od svibnja, ali nećemo stići. Cilj nam je da krenemo početkom lipnja – rekao je Nakić, koji od svog prijedloga ne odustaje bez obzira što broj ljudi koji otkazuju policu dopunskog osiguranja raste iz dana u dan.

Potvrdio je kako povećanje od 19 kuna za dopunsko osiguranje neće povećati kvalitetu zdravstvenog sustava, već da se s njom pokušava zadržati ova razina te je također priznao da 300 milijuna kuna koliko planira ovim povećanjem dopunskog uprihoditi nije dovoljno da se pokrije cijeli sustav dopunskog osiguranja.

-Tih 300 milijuna kuna, to je nešto da se popravi situacija. Mi moramo napraviti bolje i značajne uštede i racionalizaciju da sustav bude potpuno stabilan – rekao je Nakić.

Pročitajte još

MILANOVIĆ SE ZAHVALIO GLASAČIMA ‘Do kraja ću se držati slova i duha hrvatskog Ustava’

Dulist

EUROPSKI SUD ODLUČIO Zaštita od klimatskih promjena – ljudsko pravo

Dulist

Zagrebačke plaće za 170 eura veće nego u ostatku Hrvatske

Dulist