Natrag
16.2.2019 00:24

facebook

twitter

google

rss

dulist

Beusan smijenjen, Nikolić iz Metkovića novi v.d.

12.9.2012 @ 20:22 Baldo Marunčić Aktualno

Podijelite:

Kapetan Nikola Buesan smijenjen je s mjesta vršitelja dužnosti lučkog kapetana Lučke kapetanije Dubrovnik, a na njegovo mjesto došao je Joško Nikolić iz Metkovića, koji je prethodno bio predsjednik Upravnog vijeća Lučke uprave Ploče, kao i ravnatelj Uprave za sigurnost plovidbe i zaštitu mora od 2008. do 2012. godine.

Nekoliko je mogućih razloga za Beusanovu smjenu. Jedan je u činjenici što je prema kolektivnom ugovoru bivši lučki kapetan Nikola Beusan smio biti vršitelj dužnosti samo dva mjeseca dok se ne odabere novi lučki kapetan. Beusan je, međutim, na toj dužnosti uspio ostati čak tri godine, navodno u iščekivanju natječaja za novog lučkog kapetana koji, premda je raspisan, nikad nije dobio svoj epilog, a kandidati koji su se na natječaj prijavili nikad nisu dobili odgovor.

Kao drugi razlog spominju se iznimno loši međuljudski odnosi u Lučkoj kapetaniji Dubrovnik. Naime, navodno su na adresu Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture stigle dvije prijave zaposlenika dubrovačke Lučke kapetanije u kojima se v.d. lučkog kapetana Nikolu Beusana optužuje za mobbing, a među zaposlenicima se mogla čuti i priča o fizičkom sukobu.
 
Procjena Ministarstva
 
Moguće je, stoga, da je netko u Ministarstvu ipak sve skupa 'zbrojio' i procijenio da je Beusana bolje maknuti. Beusan je u kratkom razgovoru za duList potvrdio kako više nije vršitelj dužnosti lučkog kapetana, ali i kako mu Ministarstvo ne dopušta davanje detaljnijih izjava.

Beusanov nasljednik na mjestu vršitelja dužnosti, 54-godišnji Joško Nikolić u metkovskim krugovima poznat je kao kadar dugogodišnjeg istaknutog HDZ-ovca Luke Bebića. Upravo je 'barba Luka' zaslužan što je Nikolić od 2008. do 2012. godine obnašao dužnost ravnatelja Uprave za sigurnost plovidbe i zaštitu mora.

Joško Nikolić na mjesto vršitelja dužnosti lučkog kapetana u Lučkoj kapetaniji Dubrovnik stupio je u ponedjeljak, 10. rujna. Još uvijek nije poznato hoće li i kada za tu dužnost biti (opet) raspisan natječaj za lučkog kapetana.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana