Natrag
20.4.2019 14:34

facebook

twitter

google

rss

dulist

BESPOVRATNA SREDSTVA Ugradite sunčane toplinske kolektore!

31.7.2014 @ 22:55 Dulist Županija

Podijelite:

Dubrovačko-neretvanska županija je uz sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost danas objavila i natječaj za subvencioniranje provedbe mjera povećanja korištenja obnovljivih izvora energije.

Naime, Županija je provela natječaj putem kojeg će u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost bespovratnim novčanim sredstvima sufinancirati izmjenu vanjske stolarije i toplinske izolacije vanjske ovojnice (fasada) na 15 obiteljskih kuća na svom području.

Natječajem će se subvencionirat ugradnja sunčanih toplinskih kolektora za pripremu potrošne tople vode ili za pripremu potrošne tople vode i grijanje te kotlovskih sustava na biomasu za centralno grijanje (kotlovi na drvnu sječku, pelete i pirolitički kotlovi).

Podnositelj prijave može ostvariti pravo na korištenje subvencije za svaki sustav OIE pojedinačno ili za oba sustava kumulativno.

Troškovi ugradnje sustava OIE, subvencionirat će se u iznosu od 55,81 posto nepovratnih sredstava, odnosno do maksimalnog iznosa od 16.744,00 kuna po sustavu OIE ili do 33.448,00 kuna, ako Podnositelj prijave podnese zahtjev za sufinanciranje oba sustava OIE.

Natječajem se planira dodijeliti 45 subvencija. Ukupan broj sufinanciranih kućanstava može se promijeniti sukladno raspoloživim financijskim sredstvima.

Pravo na korištenje nepovratnih novčanih sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Dubrovačko-neretvanske županije može ostvariti fizička osoba na postojećoj obiteljskoj kući koja je u njenom osobnom vlasništvu ili u vlasništvu članova njene uže obitelji.

Natječajna dokumentacija je dostupna na internetskoj stranici Dubrovačko-neretvanske županije, http://dnz.hr te u prostorijama Upravnog odjela za turizam, pomorstvo, poduzetništvo i energetiku na adresi Pred Dvorom 1, 20 000 Dubrovnik.

Sve informacije o Natječaju mogu se dobiti na telefon 020/351-420 ili na e-mail: maro.kristic@dnz.hr.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana