Županija

BESPOVRATNA SREDSTVA Konavlima 9 milijuna kuna za izgradnju Vatrogasnog doma na Grudi

BESPOVRATNA SREDSTVA Konavlima 9 milijuna kuna za izgradnju Vatrogasnog doma na Grudi

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić svečano je danas potpisao ugovor s ravnateljicom Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matildom Copić u Ministarstvu poljoprivrede kojim se Općini Konavle odobravaju EU sredstva za projekt izgradnje Vatrogasnog doma na Grudi.

Ukupna vrijednost projekta je 12.097.345,98 kuna, a intenzitet potpore 80 posto ukupne investicije, odnosno 9.677.876,78 kuna bespovratnih sredstava EU. Projekt će se financirati iz Programa ruralnog razvoja RH, M07 – Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima, Sektor ‘Zajednički vatrogasni domovi’, kao zajednički projekt Općine Konavle i Općine Župa dubrovačka.

-Ovo je velika stvar za Općinu Konavle i pokazuje da se vrijedan rad i trud isplati. Na ovom projektu Općina radi već 5-6 godina i konačno ćemo dobiti Vatrogasni dom po europskim standardima – rekao je uoči potpisivanja načelnik Lasić.

U zgradi vatrogasnog doma planiran je prostor za smještaj i boravak vatrogasaca te drugih interventnih i sigurnosnih službi, kao i smještaj te skladištenje odgovarajućih sredstava zaštite, vodeći pritom računa da je osigurana njihova stalna spremnost za brzu i efikasnu reakciju u slučaju nesreće. Planirana je garaža kapaciteta sedam vatrogasnih vozila, od kojih je jedno parkirno mjesto predviđeno i za servisiranje i održavanje vozila.

Izgradnjom vatrogasnog doma na Grudi osigurat će se kvalitetan prostor za obuku vatrogasnih i interventnih snaga koje sudjeluju u akcijama zaštite i spašavanja te borbe protiv požara. Također, maksimalno će se podići operativna spremnost vatrogasnih snaga cijelog područja, jer će se osigurati kvalitetan prostor za obuku i edukaciju. Uz izgradnju Reciklažnog dvorišta te dogradnju i rekonstrukciju Dječjeg vrtića na Grudi, izgradnja Vatrogasnog doma predstavlja još jedan kapitalni infrastrukturni objekt u Konavlima koji se financira sredstvima EU, a čija će izgradnja započeti u 2019. godini.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist