Natrag
18.3.2019 21:15

facebook

twitter

google

rss

dulist

Besplatno studiranje redovnim studentima

2.8.2012 @ 19:10 Ana Prohaska Zanimljivosti

Podijelite:

Vlada je omogućila redovnim studentima besplatno studiranje tijekom svih godina. Iz državnog proračuna namjerava se za studente izdvojiti 668 milijuna kuna.

Vlada je inače još u svibnju donijela odluku da se u akademskoj godini 2012./13. iz državnoga proračuna subvencioniraju troškovi školarina samo prvih godina preddiplomskih i diplomskih studija.

Sredstva potrebna za punu subvenciju participacije u troškovima studija utvrđuju se na temelju upisnih kvota redovnih studenata koje utvrde javna sveučilišta, veleučilišta i visoke škole. Porast ukupne upisne kvote redovnih studenata na razini pojedinoga sveučilišta, veleučilišta i visoke škole koji je veći od 5 posto godišnje neće se subvencionirati, objašnjavaju u Vladi.

Sredstva potrebna za punu subvenciju troškova određuju se na temelju broja redovnih studenata koji nisu diplomirali i koji su stekli 55 ili više ECTS bodova u prethodnoj akademskoj godini uvećan za 5 posto.
 

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana