Zanimljivosti

Besplatno studiranje redovnim studentima

Vlada je omogućila redovnim studentima besplatno studiranje tijekom svih godina. Iz državnog proračuna namjerava se za studente izdvojiti 668 milijuna kuna.

Vlada je inače još u svibnju donijela odluku da se u akademskoj godini 2012./13. iz državnoga proračuna subvencioniraju troškovi školarina samo prvih godina preddiplomskih i diplomskih studija.

Sredstva potrebna za punu subvenciju participacije u troškovima studija utvrđuju se na temelju upisnih kvota redovnih studenata koje utvrde javna sveučilišta, veleučilišta i visoke škole. Porast ukupne upisne kvote redovnih studenata na razini pojedinoga sveučilišta, veleučilišta i visoke škole koji je veći od 5 posto godišnje neće se subvencionirati, objašnjavaju u Vladi.

Sredstva potrebna za punu subvenciju troškova određuju se na temelju broja redovnih studenata koji nisu diplomirali i koji su stekli 55 ili više ECTS bodova u prethodnoj akademskoj godini uvećan za 5 posto.
 

Pročitajte još

Predstavljen Zbornik radova o Pupnatu autora Nevena Fazinića

Dulist

ULICAMA NAŠEG GRADA Klapa Linđo na skalinima Dominikanaca

Dulist

GOTOVA SANACIJA Peskarija se otvara ovog utorka!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija