Zanimljivosti

Besplatno provjerite je li vam motor ispravan!

Centar za vozila Hrvatske u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova, Hrvatskim Autoklubom i Stanicama za tehničke preglede vozila, ove godine po prvi puta organizira besplatnu provjeru tehničke ispravnosti motocikala i mopeda za sve građane.

Akcija kojom se želi ukazati na važnost tehničke ispravnosti motocikala i mopeda provodit će se u razdoblju od 14. do 19. travnja 2014. godine u svim stanicama za tehnički pregled vozila u Republici Hrvatskoj.
Svi vozači motocikala i mopeda koji se odazovu pozivu moći će provjeriti tehničku ispravnost osnovnih sklopova vozila za sigurnost prometa na cestama – poput guma, kočnog sustava, okvira, ovjesa te razinu buke ispušnih sustava, dok će kod mopeda dodatno biti ispitana i najveća brzina. Uz navedeno, savjesni vozači dobit će savjetodavnu pomoć za uklanjanje eventualno utvrđenih nedostataka na vozilu.
Pozivaju se stoga svi vozače i vlasnici motocikala i mopeda da iskoriste ovakvu priliku te se odazovu akciji, zbog edukativnog karaktera same akcije, ali ponajprije zbog vlastite sigurnosti i sigurnosti ostalih sudionika u prometu.

Pročitajte još

‘HALO BING’ Alan Ford vraća se u Dubrovačke knjižnice

Dulist

Čak 10 ‘Oskara znanja’ stiže u Dubrovnik, najbolji su učenici Umjetničke škole

Dulist

JUTRO KOD MERCANTEA Nije problem s parkingom nego simpatičan prizor

Dulist