Natrag
22.4.2018 12:49

facebook

twitter

google

rss

dulist

Besplatno provjerite ispravnost vozila!

21.11.2016 @ 20:10 Dulist.hr Aktualno

Podijelite:

Ovaj se tjedan održava preventivno-sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti vozila pod nazivom ‘Dani tehničke ispravnosti vozila 2016’.

Kako priopćuje PU Dubrovačko-neretvanska, akcija će se održati od danas do subote.

MUP, Hrvatski autoklub, Centar za vozila Hrvatske i stanice za redovni tehnički pregled vozila pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa pozivaju sve zainteresirane vlasnike vozila da se u navedenom razdoblju jave u redovne stanice za tehnički pregled vozila gdje će im se omogućiti besplatna kontrola tehničke ispravnosti njihovih vozila.

Akcija je u potpunosti dobrovoljna, a naglasak akcije je pružiti savjetodavnu pomoć u pogledu eventualno utvrđenih nedostataka na vozilu. Prilikom pregleda obavit će se kontrola općeg stanja vozila, kontrola kočnica, kontrola temperature isparavanja tekućine za kočenje, pregled donjeg postroja vozila, ispitivanje ispušnih plinova (eko test) i kontrola svjetlosne signalizacije.

Iznimka su jedino vlasnici koji u razdoblju održavanja akcije svoje vozilo podvrgavaju redovnom tehničkom pregledu radi produljenja valjanosti prometne dozvole, odnosno registracije vozila.

Cilj ovakve akcije je potaknuti što veći broj vozača na preventivnu kontrolu tehničke ispravnosti vlastitog vozila kako bi utvrđivanjem mogućih nedostataka otklonili mogućnost prometne nesreće uzrokovane tehničkom neispravnošću vozila.

Komentari

O autoru: Dulist.hr


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana