Natrag
19.3.2019 01:33

facebook

twitter

google

rss

dulist

Besplatno pregledajte autosjedalice!

7.5.2012 @ 18:39 Dulist Zanimljivosti
2;2

Podijelite:

Udruga Roda u petak, 11. svibnja, od 18 do 20 sati, na poligonu Autoškole "Formula L" na Babinom kuku organizira besplatan pregled autosjedalica.

Pregled prvenstveno služi da bi roditelji mogli provjeriti jesu li  pravilno postavili autosjedalicu u svoje vozilo i smještaju li pravilno svoje dijete u nju. Naime, autosjedalice smanjuju rizik pogibije djeteta u sudaru za do 70%, a rizik ozbiljne ozljede za do više od 90%, no samo ako se pravilno koriste.

Međutim, u Hrvatskoj se broj pravilno korištenih autosjedalica kreće između 10% do 20%, a to je brojka koju volonterke i volonteri RODE ovakvim pregledima nastoje povećati.

Kako bi savjeti o pravilnoj upotrebi autosjedalica bili što učinkovitiji, RODA moli vozače koji dolaze na pregled da, ako je to moguće, sa sobom donesu upute proizvođača sjedalice te da svakako dovedu i svoje dijete.

Osim samoga pregleda, Rodini savjetnici i savjetnice za autosjedalice roditeljima i ostalim vozačima/icama dijelit će savjete i informacije o važnosti i pravilnom korištenju autosjedalica te odgovarati na sva pitanja. Pozvane su i sve trudnice sa svojim partnerima, ako im treba savjet u odabiru prve autosjedalice – stoji u Rodinom pozivu.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana