Županija

Besplatno naučite kako se pripremaju tradicijski proizvodi

Besplatno naučite kako se pripremaju tradicijski proizvodi

Dubrovačko-neretvanska županija i DUNEA pozivaju vas na praktične radionice za izradu tradicijskih proizvoda Dubrovačko-neretvanske županije: arancini, bruštulani mjenduli, mantala.

Radionice su namijenjene potencijalnim proizvođačima ovih proizvoda koji ih žele proizvoditi po utvrđenoj tehnologiji i plasirati ih na tržište te konkurirati za dobivanje oznake KVALITETA DUBROVNIK NERETVA RURAL, za što treba zadovoljiti preduvjete iz Pravilnika.

Kako se pripremaju bruštulani mjenduli i arancini podučavat će iz Udruge ”Deša”, dok će radionicu o mantali voditi gospođa Marija Đano. Cijeli postupak bit će izravno upriličen na radionicama, sa svim fazama do dobivanja konačnog proizvoda.

Radionice će se održati u Klubu umirovljenika u Čilipima, 18. listopada 2014. (subota) s početkom u 16 sati, u Vijećnici Općine Lumbarda, 25. listopada 2014. (subota) s početkom u 12 sati te na isti dan u Vijećnici Općine Ston s početkom u 16 sati.

Predviđeno trajanje radionica je 2 sata. Sudjelovanje je besplatno, a zbog ograničenog broja mjesta potrebno se javiti na telefon 312-714 ili mail fmilos@dunea.hr.

Za projekt ”Identifikacija i komercijalizacija tradicijskih proizvoda na području Dubrovačko-neretvanske županije”, kroz koji se održavaju navedene radionice, DUNEA je nedavno osvojila srebrnu povelju na natječaju ”Suncokret ruralnog turizma Hrvatske”.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist