Aktualno

Besplatni pregledi vozila

Besplatni pregledi vozila

Policija poziva vozače da sa svojim vozilima pristupe preventivno-sigurnosnoj akciji Dani tehničke ispravnosti vozila pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa, a koju provode Hrvatski autoklub, Centar za vozila Hrvatske i stanice za tehnički pregled vozila.

Akcija je započela 19. studneog, a traje sve do 24. tako da imate još vrećema za poći do najbliže vam stanice za tehnički pregled, gdje će vam se omogućiti besplatni tehnički pregled vozila. Iznimka su jedino vlasnici čija su vozila u vrijeme održavanja akcije u terminu redovnog tehničkog pregleda. Prilikom pregleda vozila kontrolirat će se opće stanje, kočnice, donji postroj vozila, ispušni plinovi i svjetlosna signalizacija.

Vozači se dakle u akciju uključuju dragovoljno, a kroz savjetodavnu i tehničku pomoć stručno će im osoblje ukazivati na značaj održavanja vozila. Cilj ovakve akcije je potaknuti što veći broj vozača da preventivno podvrgnu kontroli ispravnost vlastitog vozila i na taj način otklone mogućnost prometne nesreće uvjetovane tehničkom neispravnošću vozila. U tom kontekstu, skrećemo pozornost svim vlasnicima vozila da je vozilo, uz vozača i cestu, ključan čimbenik cestovne sigurnosti.

U sklopu akcije nema sankcioniranja vlasnika za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna, nego će ih se nakon spomenutog savjetovanja o načinu otklanjanja neispravnosti uputiti u ovlašteni servis.
Naposljetku, drugi put za redom osmišljen je i stanovit poticaj za sudjelovanje u akciji – prvih 10 tisuća vlasnika vozila, koji pristupe besplatnom tehničkom pregledu vozila na poklon će dobiti 3 litre tekućine za pranje vjetrobranskog stakla!

Poklanjanjem tekućine za pranje vjetrobranskog stakla vozila dodatno se pozitivno utječe na bolje uvjete vožnje, a time i na povećanje razine sigurnosti prometa na cestama.

mup

Pročitajte još

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist