Aktualno

Besplatni pregled autosjedalica u Dubrovniku!

Besplatni pregled autosjedalica u Dubrovniku!

U subotu 9. rujna 2017. od 9 do 12 sati na parkiralištu Auto-Dubrovnik d.d., Od sv. Mihajla 3, udruga RODA – Roditelji u akciji u suradnji s Auto-Dubrovnik d.d. organizira besplatan pregled autosjedalica.

Pregled prvenstveno služi da bi roditelji mogli provjeriti jesu li pravilno postavili autosjedalicu u svoje vozilo i smještaju li pravilno svoje dijete u nju. Naime, autosjedalice smanjuju rizik pogibije djeteta u sudaru do 70%, a rizik od ozbiljne ozljede za više od 90%, no samo ako se pravilno koriste te ako odgovaraju fizičkom razvoju djeteta.
Međutim, u Hrvatskoj se broj pravilno korištenih autosjedalica kreće između 10% i 20%, a to je brojka koju volonterke i volonteri udruge RODA ovakvim pregledima nastoje povećati.

Kako bi savjeti o pravilnoj upotrebi autosjedalica bili što učinkovitiji, roditelji, koji dolaze na pregled, trebaju sa sobom donijeti, ako je to moguće, upute proizvođača sjedalice te doći s djetetom koje se u njoj vozi.
Rodini savjetnici i savjetnice za autosjedalice roditeljima, ali i ostalim vozačima/icama, dijelit će i savjete i informacije o važnosti i pravilnom korištenju autosjedalica te odgovarati na sva pitanja. Pozvane su i sve trudnice sa svojim partnerima, ako im je potreban savjet na što obratiti pozornost pri kupnje prve autosjedalice.

Roditelje, koji žele obaviti pregled, molimo da svoj dolazak najave na broj telefona 098 911 7993 i rezerviraju termin kako bismo na taj način izbjegli duža čekanja. No, rado ćemo pregledati i one koji se nađu u prolazu, samo ih u tom slučaju molimo za strpljenje.

Sve dodatne informacije mogu se pronaći i na našim Facebook stranicama RODA Dubrovnik, službenim stranicama udruge RODA – Roditelji u akciji, te na Facebook grupi „Rodini savjeti o autosjedalica”.

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist