DuList PROMO

Besplatan prilog DuLista o DPDS-u

Besplatan prilog DuLista o DPDS-u

DuList svim svojim vjernim čitateljima u novom broju donosi i besplatni prilog o 60. godina Društva prijatelja dubrovačke starine.

U prilogu možete pročitati članke o tome kako je nastalo Društvo, o njegovom utemeljitelju Lukši Beritiću, razgovore s predsjednikom Denisom Orlićem i tajnikom Nikom Kapetanićem, te o brojnim projektima obnove koje je Društvo provelo u 60. godina postojanja.

Tko god je pokušao napraviti cjeloviti pregled radova koje je na obnovi baštine radilo Društvo prijatelja dubrovačke starine, zna da je to gotovo nemoguće zbog opsega i broja zahvata na povijesnoj jezgri Dubrovnika i šire. Stoga u ovom prilogu donosimo tek kratak pregled radova na obnovi, koji su se radili posljednjih godina, te smo u njega uključili tek najznačajnije projekte.

Podsjetimo, Društvo prijatelja dubrovačke starine osnovano je davne 1952. godine kao društvo građana s ciljem senzibiliziranja široke javnosti za dubrovačko bogato kulturno povijesno nasljeđe kako bi se spriječilo devastiranje i otuđivanje započeto u 19. stoljeću.

Društvo je brojnim intervencija obnovilo i učinilo gradske zidine prohodnima, koje su danas jedan od najbolje očuvanih i istraženih fortifikacijskih sklopova u Europi, što je rezultat dugogodišnje skrbi Društva. Jednakom brigom i marom Društvo je skrbilo sve ove godine i o stonskim zidinama, koje su napokon otvorene za posjetitelje.

Pročitajte još

Otkrijte najbolje slot igre u hrvatskim online kasinima

Dulist

Zanimljive činjenice o automatima za igre

Dulist

Nije šala! Od danas u TuttoBene popust 40 posto na sve!

Dulist