DuList PROMO

Besplatan prilog DuLista o DPDS-u

DuList svim svojim vjernim čitateljima u novom broju donosi i besplatni prilog o 60. godina Društva prijatelja dubrovačke starine.

U prilogu možete pročitati članke o tome kako je nastalo Društvo, o njegovom utemeljitelju Lukši Beritiću, razgovore s predsjednikom Denisom Orlićem i tajnikom Nikom Kapetanićem, te o brojnim projektima obnove koje je Društvo provelo u 60. godina postojanja.

Tko god je pokušao napraviti cjeloviti pregled radova koje je na obnovi baštine radilo Društvo prijatelja dubrovačke starine, zna da je to gotovo nemoguće zbog opsega i broja zahvata na povijesnoj jezgri Dubrovnika i šire. Stoga u ovom prilogu donosimo tek kratak pregled radova na obnovi, koji su se radili posljednjih godina, te smo u njega uključili tek najznačajnije projekte.

Podsjetimo, Društvo prijatelja dubrovačke starine osnovano je davne 1952. godine kao društvo građana s ciljem senzibiliziranja široke javnosti za dubrovačko bogato kulturno povijesno nasljeđe kako bi se spriječilo devastiranje i otuđivanje započeto u 19. stoljeću.

Društvo je brojnim intervencija obnovilo i učinilo gradske zidine prohodnima, koje su danas jedan od najbolje očuvanih i istraženih fortifikacijskih sklopova u Europi, što je rezultat dugogodišnje skrbi Društva. Jednakom brigom i marom Društvo je skrbilo sve ove godine i o stonskim zidinama, koje su napokon otvorene za posjetitelje.

Pročitajte još

‘URBAN & VEGGIE’ Novi vegetarijanski i veganski restoran na gruškoj rivi

Maria Prkut

OTVORENA LA BOMBONERA Konačno novo mjesto za vrhunsku zabavu

Dulist

IZLETI GULLIVEROVIM KATAMARANOM ‘SeaGULL 30’ Pedeset posto popusta za lokalno stanovništvo

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija