Koronavirus u Hrvatskoj

BEROŠ LJUTITO ‘Neki liječnici su namjerno sklanjali zaštitnu opremu da bi prikazali stanje lošijim’

BEROŠ LJUTITO 'Neki liječnici su namjerno sklanjali zaštitnu opremu da bi prikazali stanje lošijim'

Ministar zdravstva Vili Beroš uputio je oštre kritike pojedinim zdravstvenim djelatnicima na konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite

-Ljuti me ponašanje zlonamjernih pojedinaca. Situacija nije optimalna, no daleko je bolja od one koja se zlonamjerno pokazuje. Dobio sam informaciju kako su pojedini liječnici namjerno sklanjali opremu s polica da bi prikazali stanje kao loše. Mi znamo da u svakom ratu postoji peta kolona. Poručujem svima da radimo maksimalno na dobavi zaštitne opreme. U ovom trenutku iz Zaboka putuje kamion sa 7 tisuća maski i s milijun rukavica i ogrtača. Sutra navečer iz Kine stiže avion s milijun maski, 500 tisuća rukavica i 50 tisuća ogrtača. Zlonamjerno prikazivanje situacije lošijom je loše i molim institucije da postupe na adekvatan način. Kad ovo ugroza završi, evaluirat će se uloga svih nas, počevši od mene. Narod neka procijeni kako se tko ponašao. Vlada se trudi da svima omogući sve – rekao je Beroš – naglasio je Beroš i dodao: ‘Oni koji nam bacaju klipove pod noge, neće uspjeti, kao što nisu nikada do sad’.

-Ovo je nepredvidljiva situacija. Moramo biti racionalni i životni. Mi smo optimisti, nadam se da će jenjavati situacija kao u Kini. Ali ne želimo biti nespremni, morat ćemo odgovoriti izazovima. Zajedno možemo pobijediti izazove koji su pred nama – istaknuo je.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist