DuList PROMO

BERNARD NADO NIKŠIĆ OBJAŠNJAVA Što je neoperativna dekompresijska terapija kralježnice (DTK)?

BERNARD NADO NIKŠIĆ OBJAŠNJAVA Što je neoperativna dekompresijska terapija kralježnice (DTK)?

Zanimljiva priča koja omogu­ćuje život bez boli u kralježnici svoj poslovni krug zatvara u Dubrovniku.

Bernard Nado Nikšić, otvorio je vrata Nado centra za kralježnicu, a riječ je o prirodnoj fizikalnoj metodi liječenja degenerativnih oštećenja hrskavičnih diskova. Prvi u Hrvatskoj uvode pojam neoperativne dekompresijske terapije i koriste najbolje i najučinkovitije vježbe na svijetu. Metoda je potpuno prirodna, potiče tijek krvi bez kemoterapije, zra­čenja i tableta, a svojim jedinstvenim konceptom dokazano riješava i one najteže slučajeve bolova u kralježnici.

Što je Dekompresijska terapija kralježnice?
DTKje izrazito uspješna, neopera­tivna procedura za popuštanje bolova u donjem dijelu leđa, vratu, rukama i nogama. Sustav je najnaprednije neo­perativno liječenje na svijetu za her­niju i degeneraciju međukralješčanog koluta. U Nado centru ova se terapija koristi još od 2000. godine, a primje­njuje računalnu tehnologiju i sofisti­ciranu opremu koja nježno isteže kra­lježnicu, smanjujući pritisak sa diska i zglobova pojačavajući prirodni proces cijeljenja. Potiče i pruža brzo, učinko­vito i nevjerojatno popuštanje boli što omogućuje većini pacijenata vraćanje aktivnijem stilu života te brži povratak poslovno radnim obvezama.

Što se vakuum učinkom unutar diska može postići?
On postiže dvije stvari. Prvo s meha­ničkog stajališta, ispupčenje koje je nastalo izvan normalnih granica diska može biti povučeno unutar diska putem vakuuma stvorenog unutar tog diska. Drugo, vakuum potiče rast krv­nog protoka i tako sekundarno stimu­lira zacjeljivanje. To rezultira reduci­ranjem boli i pravilnim cijeljenjem ozlijeđenog dijela kralježnice. Oslo­bađanje boli se također postiže neu­rološkim putem zbog istezanja recep­tora u mekom tkivu i zbog distrakcije zglobova.

Što se može dogoditi ako se liječe­nje ne započne na vrijeme?
Stresovi na disk i zglobove mogu voditi do upale, oštećenja i pukotina na hrskavičnom prstenu diska, a time i uzrokovati hernijaciju diska. Kada jez­gra diska probije fibrozni prsten prema kralješčanom kanalu onda dolazi do pritiska na kralješničnu moždinu ili živčane korijene, što uzrokuje žestoku bol i druge živčane poremećaje. Kada su živci pritisnuti, onda ne mogu učinkovito slati mozgu signale i pri­mati ih od mozga. Ako šalju i primaju krive signale, to utječe na pacijentovo hodanje, stajanje i sve aspekte funkcija, uključujući jačinu i koordinaciju.

Kako prepoznati problem?
Pacijenti mogu imati problem s ravno­težom, mogu osjećati bol, ukočenost, trnce i pečenje.
Istraživanje je pokazalo da se magnet­skom rezonancom ne mogu uvijek dokazati svi bolovi uzrokovani ošte­ćenjem diska. Jedan od razloga je i taj da se snimanje vrši u ležećem položaju, u kojemu diskovi nisu opterećeni u punom smislu gravitacijom i vlastitom težinom trupa pa ne moraju pokazati slabost u vidu ispupčenja hrskavičnog obruča kao kada osoba stoji ili sjedi.

Za sva pitanja oko bolova u kra­lježnici ili savjete u vezi liječenja svoje upite šaljite na e-mail adre­su info@dulist.hr.

Pročitajte još

Otkrijte najbolje slot igre u hrvatskim online kasinima

Dulist

Zanimljive činjenice o automatima za igre

Dulist

Nije šala! Od danas u TuttoBene popust 40 posto na sve!

Dulist