Sport

Bellevue zasluženo do prve pobjede

Bellevue zasluženo do prve pobjede

Predvođeni odličnim vratarom Matkom Staničićem koji je skupio 13 obrana, Bellevue je došao do prve pobjede u 1. B ligi..

Nakon prvog boda osvojenog u Splitu protiv Salone (7:7), vaterpolisti Bellevuea u drugom kolu 1. B lige svladali su VK Zadar 1952 rezultatom 9:5.
 
Prva četvrtina završila je sa 2:2, a velike zasluge ima vratar Bellevuea Matko Staničić koji je u prvoj dionici skupio tri obrane. Bellevue je odmah na početku druge četvrtine došao u prednost od dva pogotka razlike (4:2) i to oba puta sa iskorištenim igračem više.
 
Bellevue je stekao prednost od tri razlike (5:2), međutim Zadrani su 48 sekundi prije odlaska na odmor postigli pogodak za 5:3. U trećoj četvrtini sa svake strane po pogodak, a u posljednjoj dionici Željko Vukčević svojim četvrtim pogotkom dovodi Bellevue u prednost 7:4.
 
Najviše zasluga za prvu pobjedu pripada vrataru Bellevuea kao i Željku Vukčeviću koji je postigao četiri pogotka. Iduće kolo, vaterpolisti Bellevuea igraju protiv VK Zagreb u Zagrebu, a utakmica je na rasporedu u subotu, 4. veljače. 

VK Bellevue – VK Zadar 10:5 (2:2, 3:1, 1:1, 3:1)
Bazen u Gružu
Gledatelja 100
Suci: Curić, Blašković (oba iz Dubrovnika)
 
VK Bellevue – Staničić, Vukčević 4, Blažević, Grbić 1, Zonić, Bogdanović, Lale, Petrović, Duždević 1, Rudinica 1, Cvjetković 2, Pavlović
 
VK Zadar – Pisk, Lakoš, Torić, Jurlina, Šunjo, Raić, Jadrošić, Stipić 2, Torić, I. Šarić 2, M. Šarić, Bobanović, Curić, Ančić
 

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist