DuList IN

BEBEK USUSRET KONCERTU NA LOKRUMU „Moje plovidbe često za cilj imaju Dubrovnik“

BEBEK USUSRET KONCERTU NA LOKRUMU „Moje plovidbe često za cilj imaju Dubrovnik“

Željku Bebeku 30. kolovoza će se ostvariti dugogodišnja intimna želja – na otoku Lokrumu, u Dubrovniku, premijerno će predstaviti svoj do sad najveći glazbeni projekt – održat će koncert u pratnji čak 60 glazbenika, Dubrovačkog simfonijskog orkestra kojim će ravnati Josip Cvitanović, tamburaškog ansambla CTK Varaždin i svog benda.

Lokrumska rapsodija, kako je Bebek nazvao večer koja slijedi, dio je turneje kojom će Bebek već ove godine u studenom obuhvatiti koncerte u KD Lisinski u Zagrebu, Sava centru u Beogradu i Skenderiji u Sarajevu. Olokrumskom koncertu, ali i ljubavi prema Dubrovniku, koja ga prati cijelu karijeru, rado je popričao za DuList!

Nedavno ste na konferenciji za medije povodom predstavljanja Lokrumskih večeri spomenuli kako volite Dubrovnik i uvijek mu se rado vraćate, kako je Dubrovnik Vaš. Otkud ta ljubav?
Ljubav prema Dubrovniku pojačava se s godinama. Prvi moj susret s njime bio je 1969. godine, kada sam cijelo ljeto svirao u Splendid baru u Lapadu. Tad sam na neki način zavolio Dubrovnik, te sam od tada zaljubljenik u zidine, u Grad, Banje, Stradun, Prijeko, Dubrovčana tog vremena i Dubrovčana sada. Moj prvi manager bio je pokojni Luko Bratičević, cijeli smo život poslije surađivali zajedno. Volim Dubrovnik i zato što sam u njega doveo svoju Ružicu, u Dubrovniku smo se i vjenčali. Smjestili smo svadbu u kulu Minčetu i iza toga smo cijelu noć proveli kod Breškovića u intimnom druženju. Pa, onda svi drugi dragi susreti, moje plovidbe su vrlo često imale za cilj ACI u Marini na Ombli, kao što i moje sve plovidbe često za cilj imaju Dubrovnik. Pa tu je i kupanje ispred Argentine i Excelsiora… Ma što da Vam pričam, i godišnjice braka obično provodimo u Dubrovniku! Posebno me raduju moji koncerti koje sam cijelu svoju karijeru imao u Dubrovniku. U ovoj godini, na Revelinu, zatim prije u sklopu novogodišnjeg programa,te posebno a ove godine koncert na Lokrumu za kojeg smatram kako je jedan od najljepših koncerata moje karijere uopće.

Nije Vam prvi put da nastupate s nekim orkestrom, no Dubrovački simgonisjki orkestar, s kojim ćete zasvirati tu noć, ipak jedrukčija vrsta nastupa.
Dubrovački simfonijski orkestar pratim na neki način već dugi niz godina, a istaknuo bih posebno pri otvaranju Dubrovačkih ljetnih igara. Raduje me nastup s njima, to je jedna ‘fina grupa’ ljudi koji će i meni pomoći ove godine da moj repertoar, kojeg već dugo godina pjevam, bude obogaćen, uljepšan. Uspješnice moje karijere na neki način će biti poboljšane njihovom fantastičnom izvedbom. To me jako raduje!

Oni su i dio Vašeg šireg glazbenog plana, koncepta.
Da, osim premijere na Lokrumskm večerima, nastupit ćemo najesen zajedno u Zagrebu, Sarajevu i Beogradu. To su četiri početna koncerta naše suradnje, a suradnju namjeravamo nastaviti i iduće godne diljem Hrvatske i šire, a posebno diljem Jadrana.

Što očekujete od Lokrumskih večeri?
Entuzijazam, drage ljude i dobru zabavu. U svakom slučaju bit će sjedeći koncert, no bit će i sniman, audio i video, a materijal s Lokruma bit će osnova CD-a kojeg namjeravamo upotpuniti iduće godine, s drugim koncertima. Za ljubav mene, osnova je tog CD-a upravo koncert na Lokrumu.

Koje ćemo sve hitove imati prilike čuti?
Počevši od mojih prvih uspješnica, iz vremena 1974. godine, od ‘Selme’, ‘Sanjao sam noćas da te nemam’, ‘Sve će to mila moja prekriti ruzmarin, snijegovi i šaš’, ‘Loše vino’, pa ‘Dabogda te voda odnijela’, ‘Tijana’, ‘Oprosti mi što te volim’… Dakle sve poznate pjesme koje sam u karijeri pjevao! To je koncert koji će u jednom lijepom obliku zapravo predstaviti mojih četrdeset godina karijere, stoga pozivam sve Dubrovčane i njihove goste da zajedno zapjevamo na Lokrumu 30. kolovoza!

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist