Aktualno

Beba hitno prevezena helikopterom HRZ-a iz Dubrovnika u Split

Beba hitno prevezena helikopterom HRZ-a iz Dubrovnika u Split

Letačka posada Hrvatskog ratnog zrakoplovstva obavila je ove subote hitni prijevoz bebe u inkubatoru iz Dubrovnika do Kliničkog bolničkog centra Split.

Riječ je o 395. eskadrili transportnih helikoptera 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ), a u akciji hitnog zbrinjavanja bebe helikopterom Mi-8 MTV1 posadu su činili kapetan pukovnik Andreas Duvnjak, kopilot natporučnik Ivan Burčul te tehničar letač nadnarednik Dušan Plazonić. Ista je posada prije ove akcije sudjelovala i u hitnom medicinskom prijevozu jedne pacijentica s otoka Korčule.

Pukovnik Duvnjak kazao je kako je vrijeme bilo dobro te je prijevoz protekao dobro. ‘Odmah po pozivu poletjeli smo prema Dubrovniku gdje smo unijeli bebu u inkubatoru, a sve do Firula u pratnji je bio i liječnički tim. I ranije sam sudjelovao u prijevozu beba i to su uvijek trenutci koji naš poziv oplemenjuju’, poručio je pukovnk Duvnjak.

Od početka ove godine letačke posade 395. eskadrile transportnih helikoptera sudjelovale su u zbrinjavanju ukupno 507 pacijenata ostvarivši više od 500 sati naleta.

Izvor: MORH

Pročitajte još

PUŠAČI POZOR Još jedna kompanija povisuje cijene cigareta

Dulist

NORDIJSKO HODANJE I PJEŠAČENJE U KONAVLIMA Organizirane 3 rute, za svakoga ponešto

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1895. Rođen slikar Ignjat Job

Dulist