Aktualno

Bazdan: “Situacija je dramatična”

Bazdan: "Situacija je dramatična"

Stanje po pitanju opskrbe lijekovima u dubrovačkoj Općoj  bolnici i dalje je nepromijenjeno, a izgleda da rješenje od strane nadležnog Ministarstva zdravlja još uvijek nije na pomolu. Situacija je i dalje dramatična, a u bolnici se nastavlja s provođenjem samo hitnog programa, potvrdio nam je ravnatelj Branko Bazdan.

– Nema nikakvih pomaka, radimo samo hitni program. Stanje je alarmantno i dramatično, ali ne baš onako kako se piše po pojedinim medijima. Niti jedan pacijent nije osjetio nedostatak lijekova – kaže Bazdan i dodaje kako je najveći problem taj što ne postoje zalihe lijekova.

– Zaliha nemamo, a bude li ne daj Bože većih nezgoda,  ne bi imali mogućnosti sanirati ih –  naglašava i dodaje kako su u dubrovačkoj Općoj bolnici promijenili načina organizacije i nabave lijekova.

– Lijekove naručujemo za 7 dana. Prije smo ih nabavljali jedanput mjesečno. I sad smo nabavili samo za sedam dana, no nemamo zaliha za dulje vrijeme – ističe i dodaje kako je situacija i dalje dramatična, zbog čega se u bolnici ne može ponovno uvesti hladni program. A takav način rada je i u 90 posto hrvatskih općih bolnica.

– Stanje ne može riješiti ni Grad, ni Županija, ni bolnica, već jedino država – zaključio je Bazdan.

Podsjetimo, kao i većina općih bolnica u Hrvatskoj, i dubrovačka duguje znatan dio novaca veledrogerijama. Slična situacija bila je i u ožujku. Nadležno Ministasrtvo još jednom je saniralo samo kliničke bolnice kojima je osnivač država, dok je opće bolnica kojima su osnivači županije ostavilo na suhome, zbog čega su se opet našle u dugovima.

Pročitajte još

Bačić o izbornom danu: Nepotrebno, iracionalno, izgubit ćemo 300 milijuna eura

Dulist

PUŠAČI POZOR Još jedna kompanija povisuje cijene cigareta

Dulist

NORDIJSKO HODANJE I PJEŠAČENJE U KONAVLIMA Organizirane 3 rute, za svakoga ponešto

Dulist