Aktualno

Bazdan: “Situacija je dramatična”

Stanje po pitanju opskrbe lijekovima u dubrovačkoj Općoj  bolnici i dalje je nepromijenjeno, a izgleda da rješenje od strane nadležnog Ministarstva zdravlja još uvijek nije na pomolu. Situacija je i dalje dramatična, a u bolnici se nastavlja s provođenjem samo hitnog programa, potvrdio nam je ravnatelj Branko Bazdan.

– Nema nikakvih pomaka, radimo samo hitni program. Stanje je alarmantno i dramatično, ali ne baš onako kako se piše po pojedinim medijima. Niti jedan pacijent nije osjetio nedostatak lijekova – kaže Bazdan i dodaje kako je najveći problem taj što ne postoje zalihe lijekova.

– Zaliha nemamo, a bude li ne daj Bože većih nezgoda,  ne bi imali mogućnosti sanirati ih –  naglašava i dodaje kako su u dubrovačkoj Općoj bolnici promijenili načina organizacije i nabave lijekova.

– Lijekove naručujemo za 7 dana. Prije smo ih nabavljali jedanput mjesečno. I sad smo nabavili samo za sedam dana, no nemamo zaliha za dulje vrijeme – ističe i dodaje kako je situacija i dalje dramatična, zbog čega se u bolnici ne može ponovno uvesti hladni program. A takav način rada je i u 90 posto hrvatskih općih bolnica.

– Stanje ne može riješiti ni Grad, ni Županija, ni bolnica, već jedino država – zaključio je Bazdan.

Podsjetimo, kao i većina općih bolnica u Hrvatskoj, i dubrovačka duguje znatan dio novaca veledrogerijama. Slična situacija bila je i u ožujku. Nadležno Ministasrtvo još jednom je saniralo samo kliničke bolnice kojima je osnivač država, dok je opće bolnica kojima su osnivači županije ostavilo na suhome, zbog čega su se opet našle u dugovima.

Pročitajte još

PROMETNA U ROŽATU Pod utjecajem alkohola izletio s kolnika i udario u dva parkirana vozila

Zvonimir Pandža

OD SUTRA Autobusna linija na Šipanu ima novi vozni red

Dulist

NOVE ODLUKE STOŽERA Ukidaju se ograničenja za vjenčanja, sprovode, javna okupljanja…

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija