Sport

Bazdan: Proračun isti, mi zadovoljni!

Bazdan: Proračun isti, mi zadovoljni!

Program javnih potreba u županijskom športu za 2014. godinu donesen je danas u hotelu Petka na sedmoj po redu skupštini zajednice športa Dubrovačko-neretvanske županije.

ZŠ će tako u idućoj godini na svoj račun od Županije dobiti dva milijuna kuna, a očekivanih 250.000 kuna HOO-a namjenjenih raznim programima raspoređeno je u pričuvu. za djelovanje ZŠ-a određeno je milijun i 285 tisuća kuna, od čega najviše ide Nogometnom savezu (80.000 kuna), a po 60 tisuća dobili su županijski vaterpolski, rukometni i košarkaški savez. Od lokalnih zajednica po 40 tisuća kuna dobili su Korčula, Ploče i Metković, Blaćani su dobili 20 tisuća, a po 10.000 dva nova člana Vela Luka i Konavle. Programima od značaja za DNŽ namjenjeno je 965 tisuća kuna, od čega 530 tisuća za sportske udruge, 250 tisuća za vrhunski sport, a 185 tisuća za sufinanciranje sporstkih događaja.

 U Izvješću za 2013. godinu istaknuto je kako je ostvaren cijeli niz već tradicionalnih događaja, od proglašenja najboljih sportaša do Olimpijskog festivala vrtića.
– Blizu smo osnivanju visoke trenerske škole, koja će dobro doći svima. Treba uputiti naše trenere da se uključe, jer uskoro više neće biti moguće raditi bez licence, posebno s mlađim kategorijama. Također, u planu imamo izradu interaktivnu kartu sporta u županiji kako bi roditelji školaraca do poečtka nove školske godine znali što im se od sportova nudi u njihovom mjestu stanovanja – kazao je na sjednici tajnik Ivo Dragić.
Pozvao je saveze da se odazovu na anketu o interesu za studiranje na Studijskom centru za izobrazbu trenera, koji po bolonjskom procesu (3+2) počinje s upisima u lipnju 2014. godine. Procjena je da bi odaziv od 50 do 60 kandidata učinio studij ekonomičnim.

U privremenom financijskom izvješću (stanje do prosinca) stoji kako su ostvareni prihodi od 2.101.925,89 kuna, a rashodi 2.074.881,48 kuna. Predsjednik ZŠ-a branko Bazdan iskazao je zadovoljstvo što su sredstva za 2014. godinu ostala ista, ali i kako se sredstva neće dodijeliti savezima bez dobivenog izvješća o utrošenim sredstvima u godini prije.

Premda je u odnosu na prošlu godinu iznos Stolnoteniskom savezu podignut za 100 posto (kako je obećano prošle godine), iz tog saveza idalje nisu zadovoljni. Marinko Matulović je kazao:
– S pet tisuća kuna se ne može djelovati, to je 400 kuna mjesečno. sad ćemo imati deset tisuća kuna, ali mi smo u prošloj godini pokrenuli novi klub u Metkoviću i vrlo smo aktivni. Treba savezima omogućiti minimum rada, minimalno 20.000 kuna, i apelirao bih na 'veće' sportove da se podignu sredstva za manje saveze poput bridža, juda, odbojke, stolnog tenisa, pa i lokalnih športskih zajednica – kazao je Matulović. Prijedlog nije prihvaćen.

Pročitajte još

SVI U GOSPINO POLJE Dubrovačke odbojkašice igraju drugu utakmicu za ulazak u Superligu

Dulist

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist