Sport

Bazdan: Proračun isti, mi zadovoljni!

Program javnih potreba u županijskom športu za 2014. godinu donesen je danas u hotelu Petka na sedmoj po redu skupštini zajednice športa Dubrovačko-neretvanske županije.

ZŠ će tako u idućoj godini na svoj račun od Županije dobiti dva milijuna kuna, a očekivanih 250.000 kuna HOO-a namjenjenih raznim programima raspoređeno je u pričuvu. za djelovanje ZŠ-a određeno je milijun i 285 tisuća kuna, od čega najviše ide Nogometnom savezu (80.000 kuna), a po 60 tisuća dobili su županijski vaterpolski, rukometni i košarkaški savez. Od lokalnih zajednica po 40 tisuća kuna dobili su Korčula, Ploče i Metković, Blaćani su dobili 20 tisuća, a po 10.000 dva nova člana Vela Luka i Konavle. Programima od značaja za DNŽ namjenjeno je 965 tisuća kuna, od čega 530 tisuća za sportske udruge, 250 tisuća za vrhunski sport, a 185 tisuća za sufinanciranje sporstkih događaja.

 U Izvješću za 2013. godinu istaknuto je kako je ostvaren cijeli niz već tradicionalnih događaja, od proglašenja najboljih sportaša do Olimpijskog festivala vrtića.
– Blizu smo osnivanju visoke trenerske škole, koja će dobro doći svima. Treba uputiti naše trenere da se uključe, jer uskoro više neće biti moguće raditi bez licence, posebno s mlađim kategorijama. Također, u planu imamo izradu interaktivnu kartu sporta u županiji kako bi roditelji školaraca do poečtka nove školske godine znali što im se od sportova nudi u njihovom mjestu stanovanja – kazao je na sjednici tajnik Ivo Dragić.
Pozvao je saveze da se odazovu na anketu o interesu za studiranje na Studijskom centru za izobrazbu trenera, koji po bolonjskom procesu (3+2) počinje s upisima u lipnju 2014. godine. Procjena je da bi odaziv od 50 do 60 kandidata učinio studij ekonomičnim.

U privremenom financijskom izvješću (stanje do prosinca) stoji kako su ostvareni prihodi od 2.101.925,89 kuna, a rashodi 2.074.881,48 kuna. Predsjednik ZŠ-a branko Bazdan iskazao je zadovoljstvo što su sredstva za 2014. godinu ostala ista, ali i kako se sredstva neće dodijeliti savezima bez dobivenog izvješća o utrošenim sredstvima u godini prije.

Premda je u odnosu na prošlu godinu iznos Stolnoteniskom savezu podignut za 100 posto (kako je obećano prošle godine), iz tog saveza idalje nisu zadovoljni. Marinko Matulović je kazao:
– S pet tisuća kuna se ne može djelovati, to je 400 kuna mjesečno. sad ćemo imati deset tisuća kuna, ali mi smo u prošloj godini pokrenuli novi klub u Metkoviću i vrlo smo aktivni. Treba savezima omogućiti minimum rada, minimalno 20.000 kuna, i apelirao bih na 'veće' sportove da se podignu sredstva za manje saveze poput bridža, juda, odbojke, stolnog tenisa, pa i lokalnih športskih zajednica – kazao je Matulović. Prijedlog nije prihvaćen.

Pročitajte još

TRI MEDALJE ZA BK DUBROVNIK Zlatna Barbara Janičić!

Dulist

‘PING PONG’ LIGA Ovo su rezultati 11. kola!

Dulist

MONTENEGRO MIMOSA CUP Jugaši osvojili devet medalja, Barčot najuspješniji natjecatelj!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija