Natrag
20.4.2019 10:31

facebook

twitter

google

rss

dulist

BAYLEY PONOVIO NATO neće intervenirati u Siriji!

11.10.2013 @ 12:40 Mia Njavro Aktualno
9;9

Podijelite:

U Dubrovniku je u tijeku jedan od najvećih skupova koji je Grad ikad vidio.

  Riječ je godišnjem zasjedanju Parlamentarne skupštine NATO-a na kojoj sudjeluje nekoliko stotina sudionika, a tim povodom danas je održana i konferencija za predstavnike medija.

-Ovaj skup je važan za Hrvatsku, jer je u njega uključeno više od 600 sudionika i to jedan od najvećih skupova ikad održan u skupova. Ponosni smo što možemo biti domaćini. Na skupu će gostovati i predjsednik RH Ivo Josipović, predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko, ministrica Vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić i brojni drugi. Hrvatske je preživjela razaranja i za nas sigurnost i stabilnost ne znači isto što i za ostale članice saveza – rekao je Boris Blažeković voditelj Izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a .

Na pressici je sudjelovao i predsjednik Parlamentarne skupštine NATO-a Hugh Bayley koji je među ostalim istaknuo kako će jedna od glavnih tema biti i situacija u Siriji.

– Ovaj rat je pun mržnje i krvi. Mora se zaustaviti prvenstveno zbog ljudi koji pate, ali i zbog nestabilnosti koju taj rat može prouzročiti u okolnim državama – rekao je Bailey koji je na naovinarski upit odgovorio kako ne očekuje promjenu NATO-va stajališta o neuplitanju vojnim silama.
-NATO nije još identificirao svoju ulogu tamo. Ne očekujem da će se to uskoro promijeniti. Vođe zemalja koje čine NATO su nakon napada kemijskim oružjem zauzele stavove da treba pronaći političko rješenje, a ja sam osobno stav da se vojna sila treba razmotriti samo kao zadnja krajnost – rekao je Bayley.

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana