Aktualno

BAYLEY PONOVIO NATO neće intervenirati u Siriji!

BAYLEY PONOVIO NATO neće intervenirati u Siriji!

U Dubrovniku je u tijeku jedan od najvećih skupova koji je Grad ikad vidio.

  Riječ je godišnjem zasjedanju Parlamentarne skupštine NATO-a na kojoj sudjeluje nekoliko stotina sudionika, a tim povodom danas je održana i konferencija za predstavnike medija.

-Ovaj skup je važan za Hrvatsku, jer je u njega uključeno više od 600 sudionika i to jedan od najvećih skupova ikad održan u skupova. Ponosni smo što možemo biti domaćini. Na skupu će gostovati i predjsednik RH Ivo Josipović, predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko, ministrica Vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić i brojni drugi. Hrvatske je preživjela razaranja i za nas sigurnost i stabilnost ne znači isto što i za ostale članice saveza – rekao je Boris Blažeković voditelj Izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a .

Na pressici je sudjelovao i predsjednik Parlamentarne skupštine NATO-a Hugh Bayley koji je među ostalim istaknuo kako će jedna od glavnih tema biti i situacija u Siriji.

– Ovaj rat je pun mržnje i krvi. Mora se zaustaviti prvenstveno zbog ljudi koji pate, ali i zbog nestabilnosti koju taj rat može prouzročiti u okolnim državama – rekao je Bailey koji je na naovinarski upit odgovorio kako ne očekuje promjenu NATO-va stajališta o neuplitanju vojnim silama.
-NATO nije još identificirao svoju ulogu tamo. Ne očekujem da će se to uskoro promijeniti. Vođe zemalja koje čine NATO su nakon napada kemijskim oružjem zauzele stavove da treba pronaći političko rješenje, a ja sam osobno stav da se vojna sila treba razmotriti samo kao zadnja krajnost – rekao je Bayley.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist