Zanimljivosti

Batarelo govorio o značaju konzervativne revolucije

John Vice Batarelo

Na javnoj tribini „Konzervativna revolucija u Hrvatskoj??? Značaj i uloga civilnih udruga u promjeni hrvatskog društva“, koja je u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva Napredak Dubrovnik u četvrtak navečer održana u samostanu Svete Klare, gost je bio dr. sc. Vice John Batarelo.

U pozivu na tribinu Batarelo je opisan kao predsjednik udruge Vigilare i borac za očuvanje kršćanskih vrednota i dostojanstva obitelji. Rođen 1969. godine u obitelji hrvatskih iseljenika u Australiji, Batarelo je danas predstojnik Ureda za pastoral obitelji Zagrebačke nadbiskupije i vanjski član saborskog Odbora za dijasporu. Jedan je od pokretača i promicatelja građanske inicijative „U ime obitelji“, koja je skupila 749 tisuća potpisa građana za raspisivanje referenduma o ustavnoj definiciji braka.

Nakon kraćeg predavanja o konzervativizmu i udrugama Batarelo je odgovarao i na pitanja iz publike. Nekoliko puta je istaknuo značaj referenduma o braku.

– U Hrvatskoj je započeto nešto lijepo i važno. Trebamo pomoći mladim ljudima da razumiju konzervativnu revoluciju i time ovom narodu vratiti nadu. Volio bih da sve što smo prošli bude dokaz da možemo mijenjati Hrvatsku – kazao je između ostalog Batarelo, dodavši kako promjena najprije dolazi na lokalnoj razini.

Pročitajte još

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

NA DANAŠNJI DAN Prije 150 godina rođena Ivana Brlić Mažuranić

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist