Sport

Basium i Puls u finalu

Basium i Puls u finalu

Caffe bar Puls pobjedom protiv HP-a 6:4 osigurala je nastup u finalu gdje će igrati protiv C. b. Basium koji je nakon kaznenih udaraca svladao Fast food Gavun 3:1..

U prvoj utakmici polufinala sastali su se Caffe bar Puls i HP Pizzeria La Luna. C. b. Puls je ekspresno došao u vodstvo 2:0 pogocima Duje Reza u razmaku od šest minuta igre. Međutim, minutu kasnije Damjan Šulić je iskoristio nepažnju u obrani C. b. Puls i smanjio rezultat na 2:1. Fenomalni Rezo je i treći put pogodio mrežu HP-a za vodstvo C. b. Puls 3:1 u 9. minuti prvog dijela.

Vrijedi istaknuti podatak da je C. b. Puls u desetoj minuti skupio četiri akumulirana prekršaja, a HP samo jedan. Zoran Primić je svojim izvrsnim obranama u više navrata spašavao svoju momčad, a Duje Rezo se čak četvrti put upisao u strijelce u 18. minuti utakmice za visokih 5:2.

U 20. minuti susreta postignuta su dva pogotka, Mato Šimunović je iz kontre pogodio za  6:2, a Ivica Gvozden iz 'mrtvog kuta' smanjio na 6:3. Četiri minute prije kraja HP je zaigrao sa igračem vratarom. Sandro Salacan je zbog nesportskog ponašanja zaradio crveni karton te je HP ostala sa igračem manje dvije minute. Damjan Šulić je u 23. minuti na indentičan način kao i u prvom poluvremenu pogodio za 6:4 te ujedno postavio konačan rezultat utakmice.

Drugi susret između Fast food Gavun i Caffe bar Basium završio je pobjedom Caffe bara Basium 3:1 nakon kaznenih udaraca. U 6. minuti susreta Denis Kočić je snažnim udarcem sa osam metara zatresao vratnicu, a nakon njega udarac Darija Marinovića završio je pola metra od vrata Fast food Gavun. U prvom dijelu mreže su mirovale, a treba spomenuti da se većina borbe odvijala na sredini terena. Međutim, Mateo Saulan je već u prvoj minuti nastavka doveo Fast food Gavun u vodstvo 1:0. Nakon pogotka za vodstvo momčadi Fast food Gavun, momčadi su krenule vrlo zatvoreno.

Vrijedi izdvojiti udarce Hasanovića i Marinovića koji su odsjeli poviše vrata C. b. Basium. U 19. minuti susreta Damir Hodžić izborio je poziciju na samo pola metra od vrata Alena Turuka, međutim nije se najbolje snašao i njegov udarac spriječila je obrana Fast fooda Gavun. Dvije minute prije kraja Filip Kurbelašvili (C. b. Basium) preuzeo je ulogu vratara – igrača.

Ivan Pavlina je minutu i 38 sekundi glavom pokušao pogoditi za izjednačenje, međutim Alen Turuk je izvrsnom obranom otklonio opasnost. Dario Benić je u posljednjim sekundama utakmice pogodio za 1:1 na opće oduševljenje 700-njak gledatelja. Darko Stanić obranio je dva udarca za C. b. Basium te odveo svoju momčad u finale gdje će igrati protiv C. b. Puls.

C. b. Puls – HP Pizzeria La Luna 6:4
SD Gospino polje
Suci: Neven Tomičić, Robert Hasuvička
Gledatelja: 800
Strijelci: 1:0 Rezo 3', 2:0 Rezo 6', 2:1 Šulić 7', 3:1 Rezo 9', 4:1 M. Šimunović 10', 4:2 Salacan 13', 5:2 Rezo 18', 6:2 M. Šimunović 20', 6:3 Gvozden 20', 6:4 Šulić 23'
Žuti karton: Gvozden (HP), Salacan (HP), Šulić (HP), Ivanišević (C. b. Puls)
Crveni karton: Sandro Salacan (HP)
C. b. Puls – Zoran Primić, Ante Ivanišević, Duje Rezo, Mato Šimunović, Stijepo Gavrilica, Marko Dadić, Hrvoje Šimunović
HP – Božidar Butigan, Sandro Salacan, Bartul Vukojević, Joško Atijas, Hrvoje Cvjetković, Damjan Šulić, Marko Babić, Ivica Gvozden, Maro Bošković, Vedran Mađar

Caffe bar Basium – Fast food Gavun 1:1
SD Gospino polje
Suci: Neven Tomičić, Robert Hausvička
Gledatelja: 800
Strijelci: 0:1 Saulan 13', 1:1 D. Benić 24'
Žuti karton: Dario Benić (C. b. Basium)
C. b. Basium – Mario Biočić, Darko Stanić, Ivan Pavlina, Antonio Dragić, Damir Hodžić, Ivan Šakota, Filip Kurbelašvili, Mario Benić, Dario Benić
Fast food Gavun – Alen Turuk, Dario Marinović, Denis Kočić, Mateo Saulan, Denis Hasanović, Mario Jarak, Ante Daničić, Ivo Obšivač, Dario Burđelez, Almir Fazlić

Raspored utakmica (nedjelja, 22. siječnja)
16.30 sati Fast food Gavun – HP (za 3. mjesto)
17.30 sati C. b. Basium – C. b. Puls (finale)

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist