Aktualno

BASELINE ‘Jedini poslujemo transparentno i legalno’

BASELINE 'Jedini poslujemo transparentno i legalno'

Dragi naši roditelji, korisnici, suradnici i šira javnosti. Posljednjih dana internetskim portalima kruže neistine o nama i radu kabineta Baseline. Osjećamo potrebu sa vama podijeliti istinu o radu i namjerama Kabineta – napisali su na svom Facebook profilu djelatnici Kabineta Baseline. 

Prenosimo objavu u cijelosti:

Kabinet Baseline osnovan je s ciljem pružanja rane intervencije i podrške dubrovačkoj djeci sa teškoćama i njihovim obiteljima. Mi, mlade i educirane stručnjakinje, na traženje i inicijativu roditelja, u želji da radimo posao za koji smo školovane i koji volimo raditi uložile smo svoje snage, materijalna sredstva i vrijeme da bi Baseline bio ono što sada jest – stručno mjesto drago djeci i roditeljima koje posluje po svim Zakonima i Pravilnicima. Realizacija amandmana 8 Gradskog vijeća iznesenog na posljednjoj sjednici o dodjeli 100.000KN kabinetu Baseline, zamišljena je tako da se roditelju po odrađenoj usluzi i izdanom računu subvencionira dio troškova.

Dakle, 100.000kn je namijenjeno isključivo roditeljima djece sa teškoćama u razvoju za edukacijsko-rehabilitacijske usluge u Dubrovniku. A zašto Baseline? Zato jer jedini posluje transparentno i legalno i može izdati račun za pružene usluge. Mišljenja smo da je ovaj amandman bio pravi potez da imućni Grad Dubrovnik pokaže socijalnu osjetljivost prema najpotrebitijim malim sugrađanima. I ovim putem zahvaljujemo predlagateljima i svim gradskim vijecnicima koji su jednoglasno podržali ovakav vid podrške obiteljima djece sa teškoćama u razvoju.

Smatramo da bi poništenjem ovog amandmana, kako je traženo, najveća šteta bila napravljena upravo roditeljima koji bi u tom slučaju morali nastaviti plaćati punu cijenu za usluge koje su prijeko potrebne njihovoj djeci. Roditeljima hvala na strpljenju i pozitivnim reakcijama koje nam svakodnevno upućuju. To nam je pokazatelj da činimo dobru stvar i motivacija za dalje.

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist