Kultura

‘BAŠ BAŠTINA’ Započinje Mjesec knjige u Dubrovačkim knjižnicama, provjerite program!

'BAŠ BAŠTINA' Započinje Mjesec knjige u Dubrovačkim knjižnicama, provjerite program!

Već više od dva desetljeća od 15. listopada do 15. studenoga održava se Mjesec hrvatske knjige.

Ovogodišnja je manifestacija posvećena kulturnoj baštini budući da je 2018. i proglašena Europskom godinom kulturne baštine. Glavna je tema Baš baština, a moto (U)čitaj nasljeđe! Uz to, glavni je motiv glagoljica kao posebnost hrvatske baštine, nacionalnog i kulturnog identiteta.

Tijekom Mjeseca knjige knjižnice, uz one redovne, organiziraju i brojne dodatne aktivnosti i programe pa će tako i Dubrovačke knjižnice u idućih mjesec dana biti pozornica za mnogobrojna događanja. Program je već tradicionalno podijeljen na onaj namijenjen djeci i mladima te za odrasle.

U Ogranku Mokošica aktivnosti započinju u utorak, 16. listopada, pričaonicom ‘Nove stare priče’ u 10 sati, a nastavljaju se u srijedu u 19 sati čitaonicom ‘Priče oko popreta’ kada će se čitati priče Tereze Buconić Gović. Kretivna radionica ‘Baštionica’ održat će se u petak, 19. listopada u 17 sati. Lutkarska predstava ‘Čarobni grah’ u izvedbi lutkaske družine Aster oduševit će najmlađe Dubrovčane koji dođu u četvrtak, 18. listopada u 18 sati u Ogranak Lapad.

Program Mjeseca knjige za odrasle započinje u ponedjeljak, 15. listopada obilježavanjem pedesete obljetnice Zagrebačke Biblije. O ovom jubileju govorit će prof. dr. sc. Zrinka Jelaska, prof. dr. sc. Ante Vučković i dr. sc. Nada Babić u 19 sati u Znanstvenoj knjižnica, a nastupit će i Kvartet Sorkočević.

Predstavljanje knjige ‘Doživljaji Karla maloga’ i razgovor s autoricom Dubrovkom Oraić Tolić na rasporedu je u srijedu, 17. listopada u 19 sati u Čitaonici narodne knjižnica Grad.

U godini u kojoj se obilježava 450. obljetnica rođenja Marina Getaldića dr. sc. Marijane Borić održat će predavanje ‘Marin Getaldić – pogled u novo doba’ u četvrtak, 18. listopada u 19 sati u Znanstvenoj knjižnica. Nakon predavanje uslijedit će otvorenje istoimene izložbe, koja ostaje otvorena do 18. studenoga, u prizemlju Narodne knjižnica Grad.

Tijekom trajanja Mjeseca knjige utorkom i četvrtkom održavat će se čitaonice u Domu za starije osobe Dubrovnik koje će voditi knjižničarka Narodne knjižnica Grad, Katarina Palinić.

Sve dodatne informacije o događanjima u Mjesecu knjige u organizaciji Dubrovačkih knjižnica dostupne su na internetskoj i Facebook stranici Dubrovačkih knjižnica.

'BAŠ BAŠTINA' Započinje Mjesec knjige u Dubrovačkim knjižnicama, provjerite program!

 

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist