Aktualno

Barkama kontra Jadrolinijine Judite

Barkama kontra Jadrolinijine Judite

U Korčuli je jučer održan Javni prosvjed za poboljšanje brzobrodskih linija i uspostavljanje dodatnih linija u ljetnim mjesecima. Stanovnici Korčule i susjednog Pelješca na 10 minuta su barkama blokirali pristup katamaranu „Judita“, 

državnog brodara Jadrolinije kojemu je Agencija za obalni linijski promet na liniji Korčula-(Prigradica)-Hvar-Split  dala koncesiju do 2017. godine. Problem je u tome što je 23-godišnji katamaran „Judita“ u odnosu na donedavnog koncesionara i katamaran ‘Krilo Jet’ sporiji i prima manje putnika. Procjenjuje se kako će se zbog „Judite“ i  rezerviranih karata za Hvar i Prigradicu smanjiti dolasci gostiju na Korčulu za oko 2.000 njih mjesečno, a plovidba produžiti za oko pola sata. Proteklih tjedana potpisivana je i peticija u kojoj je skupljeno oko 2.000 potpisa. Viđeni transparenti su jasno odaslali poruku što stanovnici najnaseljenijeg hrvatskog otoka misle i osjećaju o ovakvom potezu:

‘I mi smo Hrvatska, a katamaran je naša cesta. Povežite nas!’
‘Hoćemo veći katamaran, ako smo južno ne treba nam biti tužno!’
‘Izoliranost nije prednost!’

Ivo Baldasar, sadašnji gradonačelnik Splita koji je prethodno vodio Agenciju za obalni i linijski promet  za Index.hr je izjavio: „Ja sam im spasio tu liniju. Koncesionaru se nije više isplatilo ploviti na njoj pa je onda Jadrolinija uskočila na tu prugu”

Pročitajte još

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist