Sport

Barakudice ostale bez četvrtfinala Europskog prvenstva

Barakudice ostale bez četvrtfinala Europskog prvenstva

Hrvatska ženska reprezentacija nije se uspjela plasirati u četvrtfinale Europskog prvenstva. U posljednjem, 5. kolu u skupini A, boljim su se pokazale Slovakinje, te su Hrvatsku poslale u borbu za 9. mjesto na Europskom prvenstvu.

Doduše, čak će i taj plasman (9. ili 10. mjesto) biti najbolji dosad jer na prethodna dva EP, u Barceloni 2018. i Budimpešti 2018., Hrvatska je zauzela 11. mjesto. Što se utakmice protiv Slovakinja tiče, ima za čime žaliti. Barakudice su vrlo dobro otvorile utakmicu, prvu četvrtinu riješile u svoju korist, a onda su zaredale s puno pogrešaka. Kako u napadu, tako i u obrani. Kada tomu pridodamo da smo propustile realizirati i oba peterca (Miljković i I. Butić), onda je jasno da je teško tražiti uspjeh u utakmici. Uz to, razbranjena je inače vrlo dobra slovačka vratarka Horvathova koja je među najzaslužnijima za povijesni uspjeh slovačkog vaterpola. U svom prvom uopće nastupu na EP, Slovakinje su došle do četvrtfinala.

Ostaje dojam da smo Slovakinjama skoro pa ponudili pobjedu. Osim početnog vodstva 3:1, Hrvatska je još jednom imala dva razlike (6:4), početkom treće četvrtine. Tada kreće preokret Slovakinja, odnosno vrlo dugačko razdoblje naše vrste bez pogotka, dok Slovakinje koriste baš sve ‘poklone’ i preokreću do isteka treće četvrtine na 7:6 u svoju korist. Početkom posljednje dionice bilo je i 8:6, odnosno naznaka poraza koji je slijedio koju minutu kasnije.

Hrvatske vaterpolistice će sljedeću, ujedno i posljednju utakmicu na ovom Europskom prvenstvu, igrati u utorak, 21. siječnja od 13.00 sati protiv reprezentacije Izraela koja je u B skupini osvojila peto mjesto pobijedivši Njemačku 10:3.

Tekst/Foto: Hvs.hr

Pročitajte još

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist