Sport

Barakude svladale Kazahstan 12:4

Barakude svladale Kazahstan 12:4

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobijedila je u 5. kolu A skupine olimpijskog turnira u Londonu selekciju Kazahstana sa 12:4 (4:0, 1:1, 4:2, 3:1) i time potvrdila prvo mjesto u skupini. 

Hrvatski vaterpolisti zabilježili su i petu uzastopnu pobjedu na olimpijskom turniru, jer su nakon Grčke, Španjolske  Italije i Australije danas savladali i objektivno najlošiju momčad u skupini Kazahstan i tako sa pet pobjeda uvjetljivo osvojili prvo mjesto u A skupini. Bila je to prigoda da izbornik Ratko Rudić da veću minutažu igračima koji dosada nisu mnogo nastupali, pa je tako na vratima čitavu utakmicu bio naš drugi golma Frano Vićan.

Utakmica je bila riješena već u prvoj četvtrtini koju su naši igrači dobili sa 4:0 nakon čega se prešlo na ekshibicijsku igru jer su naši i plivački i tjelesno puno spremniji od Kazahstana. Superiornost naših igrača posebno je došla do izražaja na mjestu centra, jer ni po dvojica igrača iz Kazahstana nisu mogli zaustaviti Igora Hinića, a pogotovo Nikšu Dobuda pa bi svaki put kad su naši centri dobili loptu akcija završavala ili pogotkom ili igračem više za Hrvatsku.

Hrvatska će, kao prvoplasirana momčad iz skupine A, u srijedu 8. kolovoza, u četvrtfinalu grati sa četveroplasiranom momčadi iz skupine B, a tu će poziciju zauzesti poraženi iz susreta SAD – Mađarska, koji se igra danas u 16,30 sati. 

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist