Natrag
19.2.2019 14:29

facebook

twitter

google

rss

dulist

Barakude svladale Kazahstan 12:4

6.8.2012 @ 13:38 Ana Prohaska Sport

Podijelite:

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobijedila je u 5. kolu A skupine olimpijskog turnira u Londonu selekciju Kazahstana sa 12:4 (4:0, 1:1, 4:2, 3:1) i time potvrdila prvo mjesto u skupini. 

Hrvatski vaterpolisti zabilježili su i petu uzastopnu pobjedu na olimpijskom turniru, jer su nakon Grčke, Španjolske  Italije i Australije danas savladali i objektivno najlošiju momčad u skupini Kazahstan i tako sa pet pobjeda uvjetljivo osvojili prvo mjesto u A skupini. Bila je to prigoda da izbornik Ratko Rudić da veću minutažu igračima koji dosada nisu mnogo nastupali, pa je tako na vratima čitavu utakmicu bio naš drugi golma Frano Vićan.

Utakmica je bila riješena već u prvoj četvtrtini koju su naši igrači dobili sa 4:0 nakon čega se prešlo na ekshibicijsku igru jer su naši i plivački i tjelesno puno spremniji od Kazahstana. Superiornost naših igrača posebno je došla do izražaja na mjestu centra, jer ni po dvojica igrača iz Kazahstana nisu mogli zaustaviti Igora Hinića, a pogotovo Nikšu Dobuda pa bi svaki put kad su naši centri dobili loptu akcija završavala ili pogotkom ili igračem više za Hrvatsku.

Hrvatska će, kao prvoplasirana momčad iz skupine A, u srijedu 8. kolovoza, u četvrtfinalu grati sa četveroplasiranom momčadi iz skupine B, a tu će poziciju zauzesti poraženi iz susreta SAD – Mađarska, koji se igra danas u 16,30 sati. 

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana