Sport

Barakude preko Japana do polufinala FINA Svjetske lige

Barakude preko Japana do polufinala FINA Svjetske lige

Hrvatska vaterpolska reprezentacija plasirala se u polufinale završnog turnira FINA Svjetske lige. Rezultat današnjeg četvrtfinalnog dvoboja protiv Japana je 13:20 (3:4, 3:6, 2:5, 5:5).

– Uvjerljiva i glatka pobjeda iako smo se malo pribojavali ove utakmice s obzirom na njihov način igre, a naš akumulirani umor. Međutim igrači su sjajno reagirali. Izuzev onog malog početnog grča, odigrali smo dobru utakmicu. Idemo dalje, sutra polufinale. Igramo sa Španjolskom, što će biti izuzetno teška utakmica. Zadnjih godina se s njima uvijek mučimo, pobjeđujemo, ali se i namučimo. No vjerujem da imamo snage da ih prođemo, vjerujem da smo bolji i da ćemo i ovoga puta odnijeti pobjedu – najavio je izbornik Ivica Tucak.

Utakmica je bila bogata golovima pa je tako Fatović koji je i proglašen igračem utakmice zabilježio pet pogodaka, tri su upisali Šetka i Krapić dok su po dva zabilježili Joković, Buljubašić i Bušlje, a jedan Lončar, Vukičević i Miloš.

– Ovo što smo na turniru pokazali do sada odradili smo kako smo i zamislili te smo uspjeli ući u polufinale. Naravno nije sve bilo idealno no važno je da smo ostvarili što smo namjeravali, a to je za sada polufinale. No ne mislimo tu stati. Sutra očekujemo da ćemo odigrati do sada najbolju utakmicu na turniru i nadamo se prolasku u finale. – rekao je kapetan reprezentacije Andro Bušlje.
Polufinalni dvoboj na rasporedu je sutra u 16.45.

JAPAN 13 HRVATSKA 20 (3:4, 3:6, 2:5, 5:5)

BEOGRAD – Plivalište Tašmjadan. Gledatelja 40 Suci: Stavridis (Grčka)) i Putniković (Srbija). Opunomoćenik: (Shaw (Kanada) i Keman (Curacao)

JAPAN: Tanamura (6 obrana), Date, Koppu, Shiga 1, Yoshida 1, Kageta, Shimitzu 1, Takata 1, Arai 2 (1), Inaba 5, Okawa 1, Araki 1, Fukushima. IZBORNIK: Yoji Omoto

HRVATSKA: Bijač (10 obrana), Bašić, Fatović 5, Lončar 1, Joković 2 (1), Buljubašić 2, Vukičević 1 (1), Bušlje 2, Miloš 1, Krapić 3, Šetka 3, Garcia, Marcelić (1 obrana). IZBORNIK: Ivica Tucak

PETERCI: Japan 1-1, Hrvatska 2-2.

OSOBNE POGREŠKE: Hrvatska 14, Japan 12. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Koppu (19), Shiga (31), Bušlje (32)

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Japan 6-12 (50%), Hrvatska 8-10 (80%)

 

 

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist