Sport

„Barakude“ izgubile od Grčke na peterce

Vaterpolo reprezentacija

Hrvatska vaterpolska reprezentacija izgubila je u Zagrebu susret 2. kola B skupine Svjetske lige. Bolji su bili Grci nakon dvije serije peteraca. Završilo je 11:12 za goste.

Hrvatske je većinu utakmice imala vodstvo (1:0, 2:1, 4:2), ali Grci serijom od 4 gola uspijevaju preokrenuti rezultat na 4:6. Naši su se ipak pribrali i uzvratili serijom tri gola, što ih je opet vratilo u vodeću poziciju. Ipak, 4 desetinke sekunde prije kraja zadnje četvrtine Vlachopoulos pogađa u prilici s igračem više za 7:7. Tako su obje momčadi osvojile po bod, dok je o drugom bodu odlučivao rulet peteraca. U presudnom raspucavanju Dervisis je zabio Bijaču, a Muslim pogodio stativu.

U redovima domaćih Paulo Obradović zabio je 3 gola. Muslim je dodao 2, a Bušlje i Dobud po jedan, dok je vratar Bijač zaustavio osam grčkih šuteva. Kod gostiju Fountoulis je zabio 3, Vlachopoulos 2, a Mylonakis i Kolomvos po jedan. Vratar Galanidis također je upisao 8 obrana. Hrvatska je u utorak navečer na bazenu na Savi pred 800 gledatelja odigrala lošeg 'igrača više'. Realizirali su izabranici Ivice Tucka tek 4 od 16 prilika. Premalo za pobjedu!

U 3. kolu, na rasporedu 14. siječnja, Hrvatska dočekuje Mađarsku. Završni turnir Svjetske lige ove godine igra se u Dubaiju.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist