Sport

“Barakudama” drugi poraz, Njemačka bolja 10:9

"Barakudama" drugi poraz, Njemačka bolja 10:9

Hrvatska vaterpolo reprezentacija izgubila je od Njemačke 10:9. Rudićevi izabranici nastupili su oslabljeni bez Nikše Dobuda

a Andro Bušlje je u drugoj četvrtini dobio crveni karton zbog nesportskog ponašanja. Uz to Nijemci su veliku pomoć dobili i od sudaca.

'Barakude' su povele preko Boškovića, koji je pogodio iz peterca, a Nijemci izjednačili s igračem više kojeg je realizirao Bukowski. Buljubašić i Paškvalin propustili su priliku za vodstvo, a s druge strane Pavić se istaknuo u više navrata. Nijemci su prvi put došli u vodstvo preko Stamma koji je postigao pogodak s igračem više (2/2). Stamm se i drugi put upisao u strijelce kada je pobjegao Suknu za veliko vodstvo Njemačke 3:1. 

Mark Politze postiže i četvrti gol za Njemačku s igračem više, a veliki junak njemačke reprezentacije zasigurno je Tchigir koji je u drugoj četvrtini skupio šest obrana. Konačno je Hrvatska s igračem više došla do pogotka (2:4), međutim Andro Bušlje je u obrani zbog nesportskog ponašanja zaradio crveni karton što je bio veliki udarac za Barakude. Stamm je sa svoja dva uzastopna pogotka doveo Nijemce u vodstvo 6:3, a Tchigir je nastavio sa odličnim obranama. Roebing je 46 sekundi prije odlaska na odmor iskoristio nepažnju naših u obrani te pogodio za visokih 7:3! 

Joković je dalekometnim udarcem uz pomoć vratnice otvorio treću četvrtinu (7:4), no Nijemci su dvije sekunde prije kraja napada ponovno došli na +4. Hrvatska je dobila priliku u napadu s igračem više, međutim Burić je promašio iz stopostotne šanse. Fenomenalni Tchigir tri minute prije kraja treće četvrtine skupio je čak deset obrana. Dvije sekunde prije četvrte dionice Sukno je sa šest metara pogodio rašlje za -3 (8:5), a isti igrač je otvorio posljednju dionicu svojim drugim uzastopnim pogotkom.

Oeler je pogodio za 9:6, a Sukno treći put uzastopno pogodio iz peterca za 9:7. Hrvatska je fenomenalno odigrala u fazi obrane, međutim 3 minute i 4 sekunde prije kraja utakmice Joković je pogodio vratnicu sa igračem više. Nakon toga Bošković je drugi put realizirao peterac za (9:8), a Buljubašić u idućem napadu pogodio za izjednačenje minutu i pet sekundi prije kraja! Nijemci su zahvaljujući 'odličnim' sudačkim odlukama dobili priliku s igračem više, međutim nisu je iskoristili, ali jesu odbijanac koji je završio iza Pavićevih leđa z pobjedu Njemačke 10:9.

Skupina B, 4. kolo
Njemačka – Hrvatska 10:9 (3:1, 4.2, 1:2, 2:4)
Plivački stadion Pieter van den Hoogenband
Gledatelja: 300
Suci: Vogel, Stavridis
Njemačka – Tchigir, Kong, Wollthan, Schroedter, Real, Stamm 4, Politze 1, Bukowski 2, Schueler 1, Kreuzmann, Oeler 1, Schlotterbeck, Roesing 1
Trener: Hagen Stam
Hrvatska – Pavić, Burić, Bošković 2, Joković 1, Muslim, Karač, Bušlje 1, Sukno 3, Barač, Paškvalin 1, Obradović, Buljubašić 1
Trener: Ratko Rudić

Raspored i rezultati Hrvatske reprezentacije
(B skupina)
16. siječnja Hrvatska – Rumunjska 10:7
17. siječnja Crna Gora – Hrvatska 8:10
19. siječnja Srbija – Hrvatska 15:12
21. siječnja Hrvatska – Njemačka 9:10
23. siječnja Španjolska – Hrvatska

Pročitajte još

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist

Vatreni svladali Egipat u Kairu i osvojili ACUD Cup

Dulist