Politika

BARAČEV ODGOVOR VLADAJUĆIMA: Grad nije HDZ, Grad nije Mato Franković. Grad su svi građani!

Gradski vijećnik SDP-a Jadran Barač ovog je četvrtka nastavio prepisku s HDZ-om, koji je još jučer uputio priopćenje kao odgovor na njegovu objavu o problematici uklanjanja bankomata. Barač smatra kako je HDZ-ov odgovor ‘ispod svakog razine javnog komuniciranja i izvan svake logike’.

-HDZ na argumente i činjenice odgovara, jedino kako zna, uvredama i manipulacijama. Laž, licemjerje, prevara glavni su aduti HDZ-a u javnom djelovanju. Zanimljiva je konstatacija da trebam izabrati Grad umjesto privatnih investitora. Ta izjava zapravo govori sve o HDZ-ovom poimanju javne vlasti. Naime, oni ne razumiju što je to zapravo Grad. Grad nije ova Gradska uprava, Grad nije HDZ, to nije Mato Franković. Grad su svi građani koji žive i rade u njemu. Djelovati za Grad znači djelovati i za poduzetnike, slobodno tržišno poslovanje, slobodna demokratska načela. To znači ravnopravno i dosljedno primjenjivati zakonske odredbe. To znači Grad u kojem su SVI jednaki! – ističe Barač te nastavlja:
-Jesu li ključna pitanja koja muče ovaj Grad riješena? Nisu! Dapače, imamo obračune na ulicama po načelu ‘tko jači taj tlači’. Gradska uprava populizmom manipulira emocijama građana koji doista vole ovaj grad. Nude nezakonita rješenja po pitanju uklanjanja bankomata, ali ne svima ravnopravno, već samo ‘nekima’. Nude nedopuštena rješenja i zabrane korištenja parkirnih mjesta ‘Pašćare’, opet samo nekima, ali ne svima. Nadalje, nude nezakonite ‘punomoći’ s ciljem predaje vrijednog gradskog parkinga kako bi ‘njihov’ privatnik gradio zgrade, izdavaju dozvole za gradilišta ‘svojim prijateljima’. Zbog svega toga grad, i doslovno i preneseno, kolapsira i ostaje paraliziran. Samo sebi, svojima i nikome drugome! To je HDZ-ovo poimanje Grada. HDZ-ova vlast (lokalna, a i nacionalna) ima beskrupuloznu potrebu da vlada i odlučuje o svemu, a pritom je isključiva i ne podnosi preispitivanja ni kritike. To je vrlo opasna tendencija, koja vodi isključivosti i jednoumlju, protiv čega se borim i nastavit ću tako – navodi Barač u priopćenju.

Pročitajte još

Miroslav Škoro predstavio svoju političku stranku ‘Domovinski pokret’

Dulist

SDP O LUČINOM RAZDOLJU Lobisti nam nameću zastarjelu tehnologiju. Ako župan nema što kriti, poslušat će stručnjake i građane

Andrea Falkoni Račić

Zoran Milanović prisegnuo za predsjednika Republike Hrvatske

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija