Politika

Barač podnio zahtjev za utvrđivanje ništetnosti ugovora između Grada i DPDS-a

Barač podnio zahtjev za utvrđivanje ništetnosti ugovora između Grada i DPDS-a

Predsjednik dubrovačkog SDP-a Jadran Barač obavijestio je javnost da jje podnesen ‘zahtjev za pokretanje postupka utvrđivanja ništetnosti spornog ugovora između Grada Dubrovnika i DPDS-a’.

-Naš prošlotjedni javni istup o sprezi HDZ-ove(gradske) vlasti i DPDS-a je izazvao burnu reakciju. Što je izazvalo tako burnu reakciju? Izazvalo ju je ukazivanje na spregu vladajuće politike i privatnog interesa te mogućnost stjecanja velikih materijalnih vrijednosti na štetu građana, a time se ‘taklo u osinje gnijezdo’. Činjenica je ta da je trenutno na snazi zakonski dvojben ugovor kojim su prepuštena prava upravljanja zidinama i ubiranja ogromnih prihoda od ulaznica. Također, prisutno je netransparentno i nemoralno trošenje javnog novca u korist privatnog interesa. Takvo ponašanje od strane HDZ-a nažalost ne predstavlja ništa novo, već ustaljenu praksu njihovog djelovanja kojom javnu imovinu smatraju privatnom blagajnom za svoje stranačke prijatelje. Što je veći utjecaj privatnog interesa, a manjak javne kontrole u nekom javnom dobru, tada je veća mogućnost pojave koruptivnih radnji – navodi Barač u priopćenju za javnost.

-Apeliram na gradonačelnika gospodina Mata Frankovića da raskine ovaj štetni Ugovor te da upravljanje Gradskim zidinama vrati u zakonske okvire i pod nadležnost grada Dubrovnika.
SDP Dubrovnik će biti jamac beskompromisne borbe za javno dobro i za obranu interesa građana, za koji smatramo kako je trenutno ugrožen od strane vladajućih. Ustrajat ćemo do kraja i iskoristit ćemo sve pravne mogućnosti koje nam stoje na raspolaganju – navodi Barač.

podnesak_DRŽAVNOM ODVJETNIŠTVU

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist