Natrag
22.2.2019 05:58

facebook

twitter

google

rss

dulist

BARAČ OŠTRO Kad će se HDZ-ovci prestati iščuđavati i konačno prihvatiti posla

12.2.2019 @ 13:51 Dulist Politika

Podijelite:

‘Hoće li se ova Gradska uprava nastavljati iščuđavati izgradnji prema ovom GUP-u ili će krenuti rješavati probleme?’, pita se gradski SDP na čelu s Jadranom Baračom koji se osvrnuo na današnje priopćenje za medije HDZ u kojem stoji kako će svojim djelovanjem nastavit štititi javni interes u prostoru Grada te će pokrenuti izmjene GUP-a kojima će se ograničiti katnost gradnje.

Ova citirana izjava HDZ-a je blago rečeno – nevjerodostojna i uvredljiva za građane, mišljenja je Barač.

‘Naime, dovoljno je napraviti reviziju sjećanja i podsjetiti da je HDZ svojedobno uspio skupiti dovoljno ruku čak dva puta za rušenje proračuna, pritom zaustavljajući mnoge projekte koje sada nastavlja, ali se nikad nije prisjetio skupit dovoljno ruku za izglasavanje moratorija na postojeći GUP te izradu novoga kako se od davnih dana predlagalo od struke i građana.

Za one još kraćeg pamćenja, podsjetio bih na gorljivi nastup gradonačelnika Mata Frankovića na 17. sjednici Gradskog vijeća u studenom, kada je branio prodaju dijela ceste (nota bene – kojem je vlastoručno omogućio ukidanje statusa javnog dobra) koje služi za parking građanima. U spomenutom slučaju, da nije bilo reakcije oporbe, sigurno bi i u tome uspio pa bi tako i osobno doprinio građevinskoj stihiji. Po svemu sudeći postoji više problema kod vladajućih: od dubokog nerazumijevanja što znači javni prostor i odgovarajuće prostorno planiranje do (ne)preuzimanja političke odgovornosti za postojeći nemar, stihiju i nastalu štetu.

Mi u SDP-u, kao i mnoštvo građana, slažemo se u ocjeni kako je Grad trenutno zagušen pretjeranom izgradnjom novih građevina te svakodnevnim općim komunalnim kolapsom kao posljedicom istog. Sukladno navedenom, predlažemo žurno pristupiti ozbiljnoj urbanističkoj studiji kojom bi se uredio budući razvoj Grada i time pokušalo spasiti što se još spasiti da’, poručuje ovaj gradski vijećnik.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana