Aktualno

Barač negoduje zbog novog gradskog ‘Audija’, građani zamjerili način parkiranja

Barač negoduje zbog novog gradskog 'Audija', građani zamjerili način parkiranja

Nova pila – Audi A6, uključujući sportski paket opreme, koju je Grad Dubrovnik nedavno kupio vrijedi oko 500,000 kn – stoji u objavi gradskog vijećnika Jadrana Barača na društvenim mrežama kojim je započeo negodovanje vezano za novi službeni automobil Grada Dubrovnika te pitao sugrađane ‘jesu li vladajući svojim radom i zalaganjem zaslužili ovakvu galantnu limuzinu?’

-S druge strane, odakle odjednom sav taj novac za trošenje pa i za kupnju ‘zlatnog WC-a’ po 8800 eura/m2? Naime, dobro se sjećam nedavne sjednice gradskog vijeća kad je Mato Franković naglasio kako Grad Dubrovnik nema dovoljno novaca pa bi bilo dobro prodati dio ceste na Mihajlu (parking građana u naravi) jer njemu ‘ne treba’ – nastavio je Barač.

Što se tiče trošenja novaca o kojem ovaj vijećnik govori, podsjetimo da je gradonačelnik Franković krajem prosinca najavio da će Grad morati nabaviti novi automobil, ali da ga neće kupiti, već uzeti na leasing.

-Službeni automobil Grada Dubrovnika se pokvario, već 20 dana, pokvario mu se motor. U njega je bilo potrebno uložiti 40 tisuća. Naručit ćemo novi automobil, ali nećemo ga kupiti, već ćemo ga uzeti na operativni leasing – naglasio je tada Franković.

Međutim, uz Baračevo negodovanje na društvenim mrežama, sugrađanima je u komentarima zasmetalo nešto drugo. Naime, primijetili su kako je automobil parkiran tako da je zauzeo čak dva parkirna mjesta.

-Zašto parkirati okomito i zauzeti predviđeno mjesto kad možeš parkirati vodoravno i zauzeti dva parkirna mjesta; – Ma daj pa nije zločin kupit auto to je potreba, al’ovo je parkiranje stvarno za 5+ (parkirnih mjesta) – samo su neki od komentara.

 

 

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist