Grad

BANKOMATI NAŠI SVAGDAŠNJI Dosad ih je uklonjeno trinaest, komunalci i dalje ispisuju kazne

BANKOMATI NAŠI SVAGDAŠNJI Dosad ih je uklonjeno trinaest, komunalci i dalje ispisuju kazne

U ponedjeljak su na snagu stupila prva Rješenja o izvršenju putem novčane kazne, nakon što je po Rješenju o uklanjanju protekao rok od 30 dana za objekte koji su, bez valjane dozvole, postavili bankomate u izloge. Tako je u prvom tjednu maknuto 13 uređaja.

Do danas je tako, nakon što su prethodno provedeni upravni postupci i istekli zakonski rokovi za prilagodbu, izdano 11 rješenja o izvršenju putem novčane kazne, a sami vlasnici su u zadnjih sedam dana uklonili ukupno 13 bankomata i to četiri u ulici Od Puča, tri sa Straduna, po dva iz Boškovićeve i Široke ulice te po jedan iz Restićeve ulice i s Gundulićeve poljane.

-Provođenje Odluke Grada Dubrovnika o ograničavanju postavljanja bankomata u povijesnoj jezgri pokazuje odlične rezultate – naglašavaju iz Gradske uprave. Za prekršitelje su predviđene visoke novčane kazne, a Komunalno redarstvo Grada Dubrovnika svakodnevno će i dalje provjeravati lokacije u povijesnoj jezgri i ispisivati kazne na dnevnoj bazi. Ipak, prema najavama, očekuje se uklanjanje i svih preostalih bankomata koji su postavljeni bez suglasnosti konzervatora.

Nakon donošenja izmjena Odluke o komunalnom redu, komunalni redari prvo su obišli teren i utvrdili postojeće stanje, potom su morali provesti zakonski upravni postupak za svaki objekt, a potom su za svaki od njih ‘pisali’ rješenja. Rješenja su, kako postupak nalaže, upućena poštom, s povratnicom. Po datumu na povratnici, kada je Rješenje preuzeto, počeo je teći rok od 30 dana za prilagodbu (ili uklanjanje ili ishođenje dozvole). Kako sva rješenja nisu napisana isti dan, niti su sva preuzeta na pošti isti dan, tako ni rok od 30 dana nije istekao svima na isti datum. Zbog toga idući korak u ovom procesu – Rješenje o izvršenju putem novčane kazne – stupa na snagu ‘u valovima’. Odnosno u ponedjeljak je bilo prvih sedam, a onda još četiri ovaj tjedan. Rokovi ističu još i idući tjedan tako da se akcija nastavlja i narednih dana, no moguće je i da će se neka rješenja poništavati s obzirom da imamo najavu uklanjanja i od onih kojima rješenja još nisu stupila na snagu, ističu iz Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist

ZABAVA, AKCIJA, DRAMA Novi kino tjedan donosi…

Dulist