GradUrednički izbor

Bandić ‘uskače’ u pomoć, šalje 12 ZET-ovaca u Libertas

Bandić 'uskače' u pomoć, šalje 12 ZET-ovaca u Libertas

Gradonačelnici Dubrovnika i Zagreba, Mato Franković i Milan Bandić, pronašli su rješenje za nedostatak vozača u javnom gradskom prijevozniku Libertasu. Naime, 1. kolovoza u Dubrovnik iz hrvatske metropole stiže 12 vozača ZET-a kao ispomoć, a radit će ovdje iduća dva mjeseca. Rekao je to ovog petka gradonačelnik Mato Franković.

-Imali smo objektivne probleme u Libertasu zbog čega smo morali određene linije skratiti tijekom vikenda i blagdana. Naime, u ovom trenutku imamo iznimno veliki broj djelatnika jednim dijelom na bolovanju, a drugim dijelom na porodiljnom, što nam onemogućava normalno funkcioniranje javnog gradskog prijevoza. Uspjeli smo pronaći rješenje. Poslali smo, naime, zahtjev za eventualan privremeni prelazak vozača iz ZET-a u Libertas, što je kroz suradnju dva javna poduzeća sukladno zakonu moguće. ZET je odgovorio pozitivno i o svemu sam komunicirao s gradonačelnikom Bandićem i s direktoricom ZET.a – rekao je gradonačelnik.

-Smještaj je osigurao Libertas, a zahvaljujući ulaganju sredstava pa i u obnovu Državnog arhiva sad tamo imamo lijep i primjeren smještaj po povoljnim cijenama i tamo će ti vozači biti smješteni. Hrana im je osigurana u Hotelu Gruž gdje inače osiguravamo hranu za policijske djelatnike koji tijekom sezone rade u Dubrovniku – rekao je gradonačelnik.

Na pitanje o eventualnim lažnim bolovanjima, odgovorio je:

-Prije 7-8 mjeseci imali smo najavu da bi se nešto ovako moglo dogoditi. Naime, Sindikat vozača je tada rekao kako će oni najvjerojatnije tijekom ljetnih mjeseci otvoriti bolovanja. Međutim, teško je reći je li netko uistinu bolestan ili nije. Znamo da zaista postoje ljudi koji su pošli na bolovanje jer imaju ozbiljnih zdravstvenih problema i želim im da što prije ozdrave. Ne bih želio ulaziti u kvalifikaciju svih onih koji su iz nekog revolta ili čega drugoga pošli na bolovanje. Mora istaknuti da su svi zahtjevi oba sindikata u Libertasu usvojeni, poboljšali smo materijalna prava, rješavamo dugove iz prošlosti i plaćanje prekovremenih sati koji se nisu rješavali godinama – rekao je Franković naglasivši kako se nagomilani problemi iz prošlosti ne mogu riješiti preko noći.

– Rekli smo da ćemo povećanje plaća napraviti kad napravimo potpunu reorganizaciju i voznog reda i poslovanja, a to bi trebalo biti u drugoj polovici iduće godine. Siguran sam da Libertas može dobro poslovati. Riješili smo i pitanje ugovora s Općinom Mljet koja će sama upravljati svojim prijevozom, a Libertas će smanjiti gubitak koji je ostvarivao na toj liniji od pola milijuna kuna. Stvari se ne mogu riješii preko noći jer postoje brojne dileme i problemi iz prošlosti koje treba rješavati korak po korak. Razumijem i zabrinutost ljudi, ali nije moguće sve sad i odmah – rekao je dalje i pozvao vozače Libertasa koji su u ovom trenutku na roditeljskom dopustu, a mogu ga prekinuti da to i učine i pomognu svojim kolegama.

-Njihov povratak bi nam bio iznimno važan tijekom turističke sezone, a zimu puno lakše Libertas odradi s manjim brojem vozača – dodao je.

 

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović