Natrag
21.7.2018 06:06

facebook

twitter

google

rss

dulist

‘BALAJ LINĐO’ Lijepi trenutci pretočeni u film, a evo tko je sve uživao u njemu!

20.11.2015 @ 21:51 Dulist dulist IN
18;18

Podijelite:

Povodom obilježavanja 50 godina FA Linđo snimljen je, a večeras i premijerno prikazan, dokumentarni film ‘Balaj Linđo’.

Sudionici 45-minutnog filma prikazanog u Kazalištu Marina Držića su današnji članovi Ansambla snimljeni u raznim trenucima svakodnevice, probama ili na nastupima na raznim mjestima u Gradu. Prilika je ovo bila za vidjeti sve Linđove sastave koji se predstavljaju danas aktualnim plesnim i glazbenim brojevima iz gotovo svih krajeva Hrvatske. Dio filma snimljen je u novoobnovljenim Lazaretima gdje su i nove Linđove prostorije.

U novim prostorima prvi su se na probi okupili veterani, danas gospođe i gospari koji na svim Linđovim obljetnicama svojim emocijama, ali i još uvijek zavidnim plesnim umijećem daju poseban ugođaj rođendanskim festama. Arhivski materijal različita sadržaja i podrijetla podsjeća nas na dio bogate i zanimljive prošlosti – nastupe na Ljetnim igrama, stalnu prisutnost u Gradu, putovanja i svjetske uspjehe, ali i rad najmlađeg sastava Linđovo blago, u kojem izrastaju budući ‘pravi’ linđovci. U filmu se moglo čuti i nekoliko različitih izvedbi glazbene teme linđo koju su obradili poznati skladatelji i popularni glazbenici.

Linđo je folklorni ansambl, ali i mjesto druženja mnogih naraštaja dubrovačke mladeži. Neki od njih ovdje su postali bračni parovi, a obiteljsku tradiciju danas nastavljaju njihova djeca, pa i unuci. Stoga ni ne čuda mnoga nasmiješena lica koja su se nakon filma okupila na domjenku u Kazalištu, kako bi se zajedno prisjetila lijepih trenutaka.

Ekipa iza filma:
Majstor zvuka: Zlatko Vlahušić
Snimatelji: Zlatko Buterin i Mišo Sorić
Montažer: Mišo Sorić
Scenarist i redatelj: Tonko Jović

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana