Zanimljivosti

Badnji dan u Njemačkoj

Naša fotografkinja Nora Novak proslavila je Badnji dan u Njemačkoj, te nam je poslala nekoliko fotografija s atmosferom i blagdanskim ozračjem na Badnji dan.

Grad Düsseldorf je prepun gužve, svi trče u grad kupiti posljednje poklone, a na svakom kantunu uočavate natpise „SALE“ (popusti),  kako bi se privukli kupci.  Gužve su ogromne, a najveći redovi su po knjižarama i parfumerijama. Svaka radnja ima svoj kantun gdje osoblje posebno pakira poklone. Otvoreno je baš sve, od trgovina do kafića, i obično su otvoreni do 1 sat ujutro. Pokloni se doslovno kupuju do zadnje minute.
„Njemački specijalitet“ je bistro u kojem se nude jela s njemačkim kobasicama i sličnim delicijama, te je običaj tu jesti na Badnjak. Također, u Njemačkoj postoje kafići gdje se doručak primjerice plati svega 7 eura, a jede se koliko se god može.

Zna se često dogoditi, da ljudi odmah prvog radnog dana nakon blagdana žure u trgovine zamijeniti poklone jer im se ne sviđaju.  
Ipak, božićni duh u Njemačkoj se više osjeća nego u Dubrovniku. Svaka trgovina je dekorirana, svugdje se mogu pronaći popusti ili paketi sa već složenim poklonima. Također, pokloni se besplatno pakiraju ili se pak za kupnju dobivaju gratis proizvodi.
 
 

Pročitajte još

PROJEKT ‘WebPoSt’ Dubrovački studenti nagradili web majstore

Dulist

NAJBOLJI LIKOVNI RADOVI Djeca prepoznala važnost civilne zaštite

Dulist.hr

‘HALO BING’ Alan Ford vraća se u Dubrovačke knjižnice

Dulist