Natrag
19.2.2019 12:13

facebook

twitter

google

rss

dulist

Badnji dan u Njemačkoj

26.12.2012 @ 17:57 Dulist Zanimljivosti
12;12

Podijelite:

Naša fotografkinja Nora Novak proslavila je Badnji dan u Njemačkoj, te nam je poslala nekoliko fotografija s atmosferom i blagdanskim ozračjem na Badnji dan.

Grad Düsseldorf je prepun gužve, svi trče u grad kupiti posljednje poklone, a na svakom kantunu uočavate natpise „SALE“ (popusti),  kako bi se privukli kupci.  Gužve su ogromne, a najveći redovi su po knjižarama i parfumerijama. Svaka radnja ima svoj kantun gdje osoblje posebno pakira poklone. Otvoreno je baš sve, od trgovina do kafića, i obično su otvoreni do 1 sat ujutro. Pokloni se doslovno kupuju do zadnje minute.
„Njemački specijalitet“ je bistro u kojem se nude jela s njemačkim kobasicama i sličnim delicijama, te je običaj tu jesti na Badnjak. Također, u Njemačkoj postoje kafići gdje se doručak primjerice plati svega 7 eura, a jede se koliko se god može.

Zna se često dogoditi, da ljudi odmah prvog radnog dana nakon blagdana žure u trgovine zamijeniti poklone jer im se ne sviđaju.  
Ipak, božićni duh u Njemačkoj se više osjeća nego u Dubrovniku. Svaka trgovina je dekorirana, svugdje se mogu pronaći popusti ili paketi sa već složenim poklonima. Također, pokloni se besplatno pakiraju ili se pak za kupnju dobivaju gratis proizvodi.
 
 

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana