Sport

BADMINTONSKI KLUB DUBROVNIK Dvostruka kruna za Patrika Karamatića

BADMINTONSKI KLUB DUBROVNIK Dvostruka kruna za Patrika Karamatića

Sedam igrača iz Badmintonskog kluba Dubrovnik nastupilo je proteklog vikenda na Prvenstvu Hrvatske za mlađe kadete u Zagrebu. Nakon što su mlađi kadeti Dubrovnika osvojili ekipno ligu na dominantan način, vrijeme je bilo da se okušaju na pojedinačnim mečevima. U svih pet konkurencija, odnosno muški i ženski pojedinačno, muški i ženski parovi te mješoviti parovi igrači BK Dubrovnik osvojili su po jednu medalju i time pokazali da su u ovom trenutku najjači klub u Hrvatskoj u spomenutoj konkurenciji.

U ženskim parovima Petra Šilje i Lučia Galjer osvojile su brončanu medalju, istu medalju osvojila je Lučia Galjer u konkurenciji pojedinačno. U muškim parovima Patrik Karamatić i Davor Makivić postali su prvaci Hrvatske, a Patrik Karamatić je također prvak Hrvatske pojedinačno, odnosno Lučia Galjer i Davor Makivić su viceprvaci Hrvatske u konkurenciji mješovitih parova. Još su nastupili Romea Milkovič, Patrik Konjuh i Niko Šumić koji su dohvatili četvrtfinala i bili jako blizu ulaska u polufinale.

– Imali smo peh što nam je falila Karla Vuletić koja je bila važan kotačić u osvajanju ekipne lige i koja bi svakako uzela dvije medalje obzirom da je bila nositeljica u dvije konkurencije. Dakle, nakon velikog uspjeha Marka Janičića, koji je uzeo duplu krunu osvojivši pojedinačno i muške parove u kadetskoj konkurenciji, isto je ponovio Patrik Karamatić u mlađe kadetskoj konkurenciji – navode iz BK Dubrovnik.

Ostalo je još Prvenstvo Hrvatske za poletarce i juniore na kojem igrači BK Dubrovnik također imaju visoke ciljeve, navode dalje, i još nekoliko medalja će samo podebljati vjerojatno najuspješniju godinu koju je klub ikada imao u svojoj povijesti.

-Obzirom da su jedini klub u Hrvatskoj koji nema osiguranu dvoranu za trening, priznat ćete nije loše – zaključuju iz kluba.

 

Pročitajte još

SVI U GOSPINO POLJE Dubrovačke odbojkašice igraju drugu utakmicu za ulazak u Superligu

Dulist

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist