Sport

BADMINTON Janičićima pet medalja na 3. kolu Hrvatskog kupa

BADMINTON Janičićima pet medalja na 3. kolu Hrvatskog kupa

Pet medalja osvojili su članovi BK Aediuma Barbara i Marko Janičić na turniru 3. kola Hrvatskog kupa za mlađe kadete (U13), kadete (U15) i mlađe juniore (U17), koji je ovog vikenda održan u Zagrebu.

Juniorka Barbara Janičić osvojila je dvije srebrne medalje. Pojedinačno je ostvarila dvije pobjede (svladala 2. nositeljicu Anteu Rendulić iz Zagreba), ali je u finalu poražena od 1. nositeljice Ire Misir iz Velike Gorice. U istoj konkurenciji Nikolina Kabiček je bila sedma, a Maris Guca deseta. U paru s Irom Misir Barbara je ostvarila tri pobjede i poraz, ali im je zlato izmaklo zbog lošije gem razlike. Par Kabiček/Guca je bio nadomak medalje osvojivši četvrto mjesto.

Mlađi kadet Marko Janičić osvojio je srebro i dvije bronce. U svojoj dobnoj kategoriji bio je brončani pojedinačno, a u paru s Čakovčaninom Josipom Đerijem srebrni. U kadetskoj kategoriji stigla je druga pojedinačna bronca nakon slavlja nad Rokom Pipunićem iz Zagreba u meču za 3. mjesto, a u paru s Dinom Blažićem iz Čakovca bio je peti.

Kod mlađih kadetkinja u pojedinačnoj konkurenciji najbliža medalji je bila Nika Matana, koja je u meču za treće mjesto izgubila od Lucije Mežnarić iz Novske. Još su nastupile Noa Selmani koja je bila sedma te Nika Masle koja je zauzela trinaesto mjesto. U ženskim parovima Masle/Matana su bile šeste, a Noa je u paru sa suigračicom Janom Turk iz Čakovca bila sedma.

Treba spomenuti da Marko Janičić tek dogodine prelazi u ovu dobnu skupinu, isto kao i Noa i dvije Nike koje su u kod kadetkinja u pojedinačnoj konkurenciji redom osvojile šesto, jedanaesto i dvanaesto mjesto, dok je u ženskim parovima par Masle/Matana zauzeo šesto mjesto.

Na natjecanju je sudjelovalo 65 natjecatelja iz 10 klubova iz Zagreba, Velike Gorice, Čakovca, Bjelovara, Koprivnice, Novske i Dubrovnika. BK Aedium je nastupio sa 7 natjecatelja pod vodstvom trenera Vlaha Čerjana.

Foto: BK Aedium

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist