Natrag
18.2.2019 07:18

facebook

twitter

google

rss

dulist

Bad Homburgu se predstavlja Gordana Zucić

26.2.2013 @ 22:17 Andrea Falkoni Račić dulist IN
4;4

Podijelite:

U organizaciji Hrvatske matice iseljenika Dubrovnik modna dizajnerica Gordana Zucić predstavit će se svojim kreacijama ove godine u Bad Homburgu.

Riječ je o programu završne večeri tradicionalne Večernjakove domovnice u njemačkom Bad Homburgu, a Zucić je s dubrovačkom Maticom iseljenika radila na brojnim projektima u Hrvatskoj i izvan nje. Više od trideset godina surađuje s mnogim estradnim zvijezdama, a dva puta je putovala na izbor za pjesmu Eurovizije (s predstavnicima BiH 2004. te Hrvatske 2010.). 

Svojim kreacijama predstavila se i u Beču, Salzburgu, Manili, Parizu, Madridu, Cape Townu, Chicagu, Zagrebu, Dubrovniku i mnogim drugim gradovima, a dobila je i brojna priznanja za svoj rad. Kako navode iz dubrovačke Matice iseljenika, Gordana Zucić kreirajući odjeću za sve prilike, pri tome koristeći suvremene materijale, spaja tradiciju i baštinu s etno motivima svog – hercegovačkog kraja – bogate povijesti i čudesnog krajolika, te na taj način utire put u vrh svjetske mode.

Večernjakova domovnica, na kojoj se svake godine biraju najpopularniji Hrvati u iseljeništvu, najprestižniji je izbor izvan domovine na kojem će i ove godine nastupiti poznata glazbena imena. Urednik i voditelj inozemnog izdanja Večernjeg lista u Frankfurtu, Stipe Puđa, zadovoljan organizacijom Domovnice, najavljuje i brojne uvažene goste iz domovine i iseljeništva, poglavito Dubrovčane, budući da su Dubrovnik i Bad Homburg gradovi prijatelji.

 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana