Sport

BACAČICA DISKA IZ OREBIĆA Marija Tolj u reprezentaciji Europe protiv američkih atletičara

BACAČICA DISKA IZ OREBIĆA Marija Tolj u reprezentaciji Europe protiv američkih atletičara

Mlada bacačica diska Marija Tolj iz Orebića, inače članica AK Dinamo – Zrinjevac, ušla je u reprezentaciju Europe, koja će se početkom rujna u Minsku boriti protiv reprezentacije Amerike. Marija, kojoj će ovo biti prvi takav nastup, nije jedina hrvatska predstavnica u ovoj reprezentaciji. Naime, uz nju će boje Europe braniti još dvoje hrvatskih atletičara, Sandra Perković te bacač kugle Filip Mihaljevića iz Splita. Inače, u svakoj od 37 disciplina nastupi će po četiri predstvnika Europe i Amerike.

O tome je naša mlada sportašica ovog petka izvijestila i župana Nikolu Dobroslavića koji ju je sa svojom zamjenicom Žaklinom Marević primio u palači Ranjina, a sve povodom osvajanja zlatne medalje u bacanju diska na Europskom prvenstvu do 23 godine u švedskom Gävleu.
Za Mariju je ova zlatna medalja velika stvar, uspjeh za kojeg se trudi zadnjih pet godina. Naime, sa svojih 14 godina, danas 19-godišnjakinja, napustila je rodni Orebić te se zbog treninga preselila u Zagreb u čemu je imala potpunu potporu svojih roditelja, majke Tatjane, koja se profesionalno bavila rukometom, i oca Veselka. Kako je na prijemu sa županom rekao Mariji otac Veselko, još od vrtićke je dobi pokazala interes za sport.
-Na predškolskoj olimpijadi je u bacanju teniske loptice sve pobijedila, i dečke, i tu se već vidio talent – rekao je ponosni otac, na što se nadovezala mama Tatjana dodavši kako je kasnije, u osnovnoj školi počela bacati kuglu i tu se počeo otkrivati talent.
-Znamo da iza tvog velikog uspjeha stoji veliki rad i puno odricanja te potpora obitelji i kluba. Samo se tako može napraviti rezultat – rekao je župan Dobroslavić.
-Njen uspjeh potvrdio je kako imamo talentiranih mladih ljudi, a uz talent je nužno i puno raditi, imati stručnu potporu, koju nažalost Marija nije imala u našoj županiji, ali jest u ZagrebuNa Marijin sjajni rezultat smo ponosni i želimo joj da tako nastavai raditi i dalje. Uvjereni smo da će i dalje postizati odlične rezultate – rekao je Dobroslavić.

Nakon odmora u Orebiću Marija se vraća u Zagreb gdje je čekaju treninzi te pripreme za daljnja natjecanja među kojima je i seniorsko svjetsko prvenstvo u Dohi.

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist